ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ:
Χτυπάμε 4 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε 4 κρόκους,150 γραμμάρια ζάχαρη,30 ml κονιάκ,μισό πορτοκάλι το χυμό του για.6 λεπτά να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα.250 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα,70 γραμμάρια φρυγανιά,μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα και λίγο γαρίφαλο και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Οπότε ενσωματώνουμε και την μαρέγκα.
Παίρνουμε ένα πακέτο κρούστας φύλλα Βηρυτού ,τα ανοίγουμε,και βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας,βάζουμε 4 φύλλα βουτυρώνοντας τα,ρίχνουμε μέσα την γέμιση και τοποθετούμε πάνω τα υπόλοιπα φύλλα.βουτυρώνοντας τα.
Οπότε τα.φύλλα που εξέχουν τα κόβουμε,και το κλείνουμε γύρω γύρω να μην βγει η γέμιση στο ψήσιμο.
Το ψήνουμε.στους.180 βαθμούς για 1.ώρα προθερμασμένο αντιστάσεις.
ΣΙΡΟΠΙ:
2 ποτήρια νερό,2 ποτήρια.ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού βράσιμο να δέσει.
Σιροπιάζομαι καυτό γλυκό,κρύο σιρόπι με ένα κουτάλι σιγά σιγά .Αφήνουμε το γλυκό για όλη νύχτα!!!!
Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ