Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Αρακά με αγκινάρες αλά πολίτα !!!!


Νόστιμο φαγητό με λίγες θερμίδες !!!




Υλικά
1 συσκευασία αρακά κατεψυγμένο
Αγκινάρες κατεψυγμένες (έβαλα δικές μου που τις είχα καταψύξει από πέρσι..
1-2 πατάτες
3-4 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
2 πράσινα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κούπα ελαιόλαδο
1 λεμόνι
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Αλάτι και πιπέρι

Σοτάρουμε τον αρακά με το ελαιόλαδο και το ξερό κρεμμύδι, προσθέτουμε τα καρότα και ψήνουμε για 15 λεπτά...στη συνέχεια ρίχνουμε τις αγκινάρες τις πατάτες τα μυρωδικά, ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε, και σιγοψήνομαι... όταν είναι έτοιμο, στύβομαι το λεμόνι αραιώνουμε μέσα το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο φαγητό ανακατεύοντας καλά και κλείνουμε τη θερμοκρασία!!! Τα συνοδεύσαμε με λουκάνικο χωριάτικο και φέτα ... ✓

Συνταγή από Μarina Xatzidaki --οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ