Εδώ εγώ τηγάνισα ψάρι γλώσσα για να σας το δείξω ..τον μπακαλιάρο τον κάνει σαν λουκουμαδάκια !!!Ολοι όσοι έχουμε πάει Τήνο κ έχουμε φάει Μπακαλιάρο γνωρίζουμε πόσο απίθανος είναι κ μοναδικός !!!!
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά χωρισμένα κρόκοι -ασπράδια
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά κοφτή σούπας μπέικιν πάουντερ
Νερό περίπου 1 φλιτζάνι -θα το δείτε ανακατεύοντας να είναι ο χυλός λίγο παχύρρευστος
1 κουτ σούπας ελαιόλαδο
Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι,το νερό ,το λάδι το μπέικιν πάουντερ ,το αλάτι και το πιπέρι και τέλος τους 2 κρόκους αυγών .
Μόλις ανακατευτούν καλά ,έχουμε χτυπήσει σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα προσθέτουμε μέσα ανακατεύοντας με μαρίζ απαλά να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί αρκετά.
Ρίχνουμε μέσα και τον ξυσμένο ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο και ανακατεύουμε ...Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα κουταλιές και τις ρίχνουμε στο καυτό πλέον λάδι,θα το δούμε να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Τα ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
Αν τον θέλετε σε κομμάτια απλά τα βουτάτε μέσα και τηγανίζετε με τον ίδιο τρόπο.
Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι,το νερό ,το λάδι το μπέικιν πάουντερ ,το αλάτι και το πιπέρι και τέλος τους 2 κρόκους αυγών .
Μόλις ανακατευτούν καλά ,έχουμε χτυπήσει σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα προσθέτουμε μέσα ανακατεύοντας με μαρίζ απαλά να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί αρκετά.
Ρίχνουμε μέσα και τον ξυσμένο ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο και ανακατεύουμε ...Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα κουταλιές και τις ρίχνουμε στο καυτό πλέον λάδι,θα το δούμε να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Τα ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
Αν τον θέλετε σε κομμάτια απλά τα βουτάτε μέσα και τηγανίζετε με τον ίδιο τρόπο.
.
Τον μπακαλιάρο τον παστό τον ξαρμυρίζω όλη μέρα κι όλη νύχτα αλλάζοντας νερά συχνά την ημέρα και μετά εγώ τον ξεφτίζω βγάζω πέτσες και κόκαλα τον ρίχνω μέσα στο κουρκούτι ανακατεύω παίρνω κουταλιές και τηγανίζω σε μπόλικο λάδι λουκουμαδάκια αφράτα γίνονται !!!
Τον μπακαλιάρο τον παστό τον ξαρμυρίζω όλη μέρα κι όλη νύχτα αλλάζοντας νερά συχνά την ημέρα και μετά εγώ τον ξεφτίζω βγάζω πέτσες και κόκαλα τον ρίχνω μέσα στο κουρκούτι ανακατεύω παίρνω κουταλιές και τηγανίζω σε μπόλικο λάδι λουκουμαδάκια αφράτα γίνονται !!!
Να στέκεται το μείγμα στο κουτάλι πρέπει οταν παίρνουμε κουταλιές .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ