Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Τυροπιτάκια αφράτα !!!




Δεν νομίζω να έχετε φάει τόσο μα τόσο Αφράτα -Υπέροχα -Τυροπιτάκια !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ 2 ποτήρια χλιαρό γάλα,1 ποτήρι χλιαρό σπορέλαιο, 1 φακελάκι ξερή μαγιά 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,1 ασπράδι αυγού,1 αυγό, και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε περίπου 1 κιλό αλεύρι φαρίνα  θέλουμεπολύ αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε καλά για 2 ώρες.


Στην συνέχεια την τοποθετούμε στον πάγκο και την ζυμώνουμε ελαφρώς.
Την κόβουμε κομμάτια ,αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπαλίτσες της οποίες τοποθετούμε σε μεγάλο τάπερ με λαδόκολλα μέσα τα κλείνουμε για 30 λεπτά.




Στην συνέχεια τοποθετούμε την κάθε μπάλα στον πάγκο και την ανοίγουμε φυλλαράκια το οποίο βουτυρώνουμε βάζουμε 4 φιλαράκια το ένα πάνω στο άλλο και ανοίγουμε ένα φύλλο το οποίο κόβουμε τρίγωνα .





Αλείφουμε με βούτυρο τοποθετούμε λίγη φέτα ρολάρουμε δίνουμε το σχέδιο και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.





Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!


Συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ