Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Παξιμαδάκια νηστίσιμα !!!!

Παξιμαδάκια μυρωδάτα νηστίσιμα  έγιναν τέλεια !!!!

 Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του,
1 και 1/4 ποτήρι ζάχαρη,
μισό κρασοπότηρο ρακή ,
κανέλα γαρύφαλλο κατά βούληση ,( καλύτερα λίγο στη μύτη) για να αναδειχτεί το άρωμα του πορτοκαλιού.
Μπέικιν βάζω 3 κοφτά κουταλάκια ,
αμμωνία 1 κουταλάκι
και στη μύτη στο κουταλάκι λίγη σόδα.
Τα Διαλύω στο πορτοκάλι, ζυμώνω πολύ ελαφρά και προσέχω να είναι πολύ αφράτη
η ζύμη.
Φτιάχνω φραντζολάκια, τα χαράζω με μαχαίρι ,φουρνίζω σαράντα λεπτά στους 180 αντιστάσεις η 160 αέρα και αφού τα βγάλω τα κόβω με μαχαίρι και τα βάζω στους 150 αντιστάσεις για σαράντα λεπτά η 130 αέρα να, παξιμαδιάσουν .
Απόψε χρειάστηκα περισσότερο χρόνο.
Αλεύρι έβαλα για όλες τις χρήσεις και μου πήρε περίπου κιλό.
Έμεινε καμία χούφτα ,ίσως και λίγο παραπάνω από το ένα κιλό.

Συνταγή από Μαρία Παπαχαραλάμπους -Οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ