Από την ωραιότερη γλυκιά Κολοκυθόπιτα που θα έχετε φτιάξει και δοκιμάσει!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ 1 κιλό αλεύρι,2 ποτήρια χλιαρό νερό,4 κουταλιές της σούπας ξίδι,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το ζυμώνουμε.
Η κολοκύθα
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε.στον πάγκο την ζυμώνουμε και την κόβουμε σε κομμάτια.
Κάνουμε μπαλίτσες.
Ανοίγουμε της μπαλίτσες φυλλαράκια/της λαδώνουμε η βουτυρώνουμε.
Ανά 3 φυλλαράκια κάνουμε φύλλα.
ΓΕΜΙΣΗ:
Τρίβουμε στο τρίφτη κολοκύθι και το τοποθετούμε στο σουρωτήρι με κανέλα και σταφίδες.
Οπότε βάζουμε στην άκρη του φύλλου γέμιση πάνω στην γέμιση ζάχαρη ρολάρουμε το στριφογυρίζουμε και το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί.
Όταν τελειώσουμε την διαδικασία τα λαδώνουμε η βουτυρώνουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ