Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Μαγειρίτσα με Μανιτάρια --Θεική !!!!


 Δεν  κάνω ποτέ μαγειρίτσα με εντόσθια αλλά με μανιτάρια .Την έφτιαξα σήμερα να την δείτε με λίγα υλικά  και πιστέψτε με δεν υστερεί σε τίποτα από  την κανονική  .. και σίγουρα εκτός των άλλων ... είναι πολύ πιο υγιεινή !!! Σας προτείνω να με ακολουθήσετε κι εσείς ειλικρινά φανταστική και ξανά σας λέω πιο υγιεινή !!!

Υλικά θα σας πω για 4 μερίδες που έφτιαξα εγώ .
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια στρογγυλά -αυτά που κοστίζουν 0,90  λεπτά.καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές αλεύρι κοφτές της σούπας
2 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο -έβαλα αυτό που βλέπετε στην φωτο
λίγο ελαιόλαδο μαζί
6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι  -εγώ αντί για αλάτι έβαλα 2 κύβους ζωμό -
πιπέρι
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα 

Αυγολέμονο
2 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια -ανάλογα πόσο ξινή την θέλετε
1 κουτ σούπας αλεύρι


 Ψιλοκόβουμε όλα τα παραπάνω όπως σας τα έγραψα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα μανιτάρια τα κρεμμύδια φρέσκα και το ξερό το ελαιόλαδο και το βούτυρο και με ξύλινη κουτάλα τα γυρνάμε να μαραθούν να σοταριστούν καλά.
Δεν βάζουμε ακόμα μόνο τον άνηθο .


 Αμέσως μετά ρίχνουμε τις 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε .
Έχουμε κοντά μας ζεστό νερό αρκετό -1 βραστήρα και το ρίχνουμε μέσα.
Είναι περίπου 5 ποτήρια του νερού.



Προσθέτουμε το πιπέρι τον κουρκουμά τον ψιλοκομμένο άνηθο και αν βάλετε τους κύβους -να βάλετε δίνει νοστιμιά  -αλλιώς το αλάτι.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 3 τέταρτα.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 1 τεταρτάκι -αν το νερό έχει λιγοστέψει προσθέτουμε λίγο πάντα καυτό.



 Μόλις  βράσει και το ρύζι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με τον παρακάτω τρόπο και δεν κόβει ΠΟΤΕ.


Σε ένα μπολ η σε μούλτι βάζουμε το χυμό από τα 2 λεμόνια τα 2 αβγά και την 1 κουταλιά αλεύρι .
Τα χτυπάμε όλα μαζί και χωρίς φόβο ότι θα κόψει το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα όπως βράζει το ρύζι να πάρει κανά δυό βράσεις και ...έτοιμη !!!



Εγώ εδώ τα χτύπησα με τον αναδευτήρα αν τον λένε έτσι γιατί χάλασε το μούλτι μου -το ίδιο αποτέλεσμα είναι !!
Φτιάξτε την άφοβα όπως σας την λέω και κανείς δεν θα καταλάβει ότι δεν είναι κρέας και θα γλύφουν και το πιάτο !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ