Πολύ αφράτα μπιφτεκάκια με υπέροχες λεμονάτες πατάτες και ρυζάκι με αρακά και καρότα!!
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε στην γάστρα 10 πατάτες ρίχνουμε 15 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,1,και μισή κουταλιά μουστάρδα,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη χυμό 2 φρέσκων λεμονιών και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και 2 ποτήρια νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά!!
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ:
Βάζουμε στο μπολ 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,1 κουταλιά της σούπας ξίδι,3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο,2 ντομάτες ώριμες τριμμένες 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα και τα ζυμώνουμε.
Βγάζουμε της πατάτες από τον φούρνο και τα τοποθετούμε από πάνω.
Ψήνουμε το φαγητό για 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
ΑΡΑΚΑΣ,ΡΥΖΙ,ΚΑΡΟΤΟ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές βούτυρο το λιώνουμε ρίχνουμε μέσα 1 κούπα ρύζι και το γυαλίζουμε προσθέτουμε 4 κούπες νερό και 1 κύβο λαχανικών και το βράζουμε.
Το κατεβάζουμε βάζουμε μια.πετσέτα και κλείνουμε με καπάκι.
ΑΡΑΚΑΣ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι ρίχνουμε τον αρακά κλείνουμε.την κατσαρόλα και στο χαμηλό ανακατεύοντας το το αφήνουμε να μαλακώσει.
ΚΑΡΟΤΟ:
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρολίτσα να βράσουν.
Ρίχνουμε στο ρύζι τον αρακά και το καρότο λίγο πιπέρι,αλάτι ανακατεύουμε και έτοιμο!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ