Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Χοιρινό με σέλινο -παραδοσιακό Κρήτης- !!



Ένα παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης! Υπέροχο πεντανόστιμο Χοιρινό με Σέλινο  !!!

Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια χωρίς κόκκαλο
3 ματσάκια σέλινο
1 ντομάτα χοντροκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο
Λάδι αλάτι πιπέρι
3 κούπες νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ άσπρο κρασί

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι μέχρι να σκεπαστεί ο πάτος.
Χοντροκοβω το κρεμμύδι και το αφήνω λίγο να μαραθεί.
Μετά ρίχνω το κρέας και το αφήνω να ροδίσει ανακατεύοντας που και που.
Μόλις είναι έτοιμο ρίχνω το κρασί αλάτι πιπέρι και το σκόρδο και το αφήνω σκεπασμένο για 3 λεπτά ώστε το κρέας να τραβήξει το άρωμα του κρασιού.
Μετά ξεσκεπάζω και προσθέτω την ντομάτα χοντροκομμένη τις 3 φλιτζάνες νερό.
Σκεπάζω να βράσει σε μέτρια φωτιά και καθαρίζω το σέλινο.
Το πλένω το στραγγίζω και μόλις βράσει καλά το φαγητό να είναι μισοψημένο το κρέας ρίχνω και το σέλινο.
Σκεπάζω και σε σιγανή φωτιά το αφήνω να ψηθεί ανακατεύοντας που και που.
Πρέπει να έχει μια ωραία δεμένη σάλτσα. .
Καλή σας επιτυχία! !!!

Συνταγή από Ανταρτισσα Καρδια‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ