Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Ρολάκια με μπανάνα και ταχίνι !!!



Ρολάκια με μπανάνα και ταχίνι ή μερέντα ή φυστικοβούτυρο !!!
Εγώ έφτιαξα τα μισά με ταχίνι για τους μεγάλους και για τα παιδιά με φυστικοβούτυρο και πραλίνα φουντουκιού!!

ΥΛΙΚΑ
12 – 14 φύλλα κρούστας
λίγο ελαιόλαδο
14 κγ ταχίνι κακάο
ή σπιτική πραλίνα φουντουκιού
ή φυστικοβούτυρο (
μια χούφτα χοντροκομμένα καρύδια
7 μικρές μπανάνες – 5 μεγάλες
άχνη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγω το ένα φύλλο κρούστας, αλείφω το μισό με λίγο ελαιόλαδο και το διπλώνω στα δύο.
Από το υπόλοιπο αλείφω πάλι το μισό με ελαιόλαδο και το διπλώνω στα δύο.
Στη μια άκρη βάζω στη μέση της (όχι από άκρη σε άκρη) από 1 κγ γεμάτο ταχίνι με κακάο και πάνω του πασπαλίζω με λίγο καρύδι χοντροκομμένο.
Τοποθετώ στη μέση του ένα κομμάτι μπανάνας (σε μικρή μπανάνα το μισό, σε μεγάλη το 1/3).
Λαδώνω με το πινέλο το υπόλοιπο φύλλο και αφού ρολάρω, τυλίξω από τη μια άκρη με το φύλλο τη μπανάνα, διπλώνω τις άκρες – δεξιά και αριστερά – προς τα μέσα και συνεχίζω το τύλιγμα μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
Τοποθετώ το ρολάκι πάνω σε λαδόκολλα και συνεχίζω όμοια με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τα αλείφω εξωτερικά με ελαιόλαδο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180*C για περίπου 10 λεπτά.
Μόλις το φύλλο πάρει χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Σερβίρω με άχνη ζάχαρη από πάνω, ή με μέλι ή αν δεν νηστεύουμε ταιριάζουν ιδανικά με μια μπάλα παγωτό.

Συνταγή από Ειρήνη Σταματέλλη-οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ