Άνοιξη!!!! Οι συκιές.... στα φόρτε τους!!!!
Σε μια δυο βδομάδες θα κάνουμε το πιο ωραίο γλυκό του κουταλιού!!!
1 κιλό σύκα
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτ.νερό
250 γρ. γλυκόζη
Προαιρετικά...αμύγδαλο...μοσχοκάρφι..κανέλα ξύλο..γαλαζόπετρα..( εγώ έβαλα απ όλα)
Καθαρίζουμε τα συκαλάκια και τα τρυπάμε από κάτω μέχρι πάνω με ένα ξυλάκι από σουβλάκι .
Στο νερό της πρώτης βράσεις βάζουμε άν θέλουμε 1 κομ.γαλαζόπετρα σαν ρεβίθι( παίρνει ωραίο σμαράγδι χρώμα)
Χύνουμε το νερό .
Τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε άλλες 2 φορές από 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε όρθια πάνω σε μια πετσέτα ένα βράδυ να φύγουν τα πολλά υγρα.
Σ αυτό το στάδιο βάζουμε το αμύγδαλο .και το γαρύφαλλο.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό + ένα ξυλάκι κανέλα .
Βρίζουμε 10 λεπτά.
Κρυώνουν και ξαναβράζομαι 10 λεπτά στο 3 βράσιμο προσθέτουμε τη γλυκόζη.
Συνταγή από Ρουλα Λυρου-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ