Γιουβαρλάκια κοκκινιστά από τα αγαπημένα μου πιάτα που το φτιάχνω πολύ συχνά το καλοκαίρι!!😋
Τα υλικά είναι αυτά:
½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιο,ς από σπάλα
200 γρ. κιμάς χοιρινός, από μπούτι ή σπάλα
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
100 ml γάλα
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανός, ψιλοκομμένα
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα
Για τη σάλτσα
75 ml ελαιόλαδο
3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους,
ψιλοκομμένα κονκασέ
1 λίτρο ζωμός λαχανικών (ή νερό)
3 καρφάκια γαρίφαλο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Για τα γιουβαρλάκια:
Βάζω το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένω σε τρεχούμενο νερό.
Το αφήνω να στραγγίξει καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα δύο είδη κιμά και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια , για να αναμειχθούν. Προσθέτω το στραγγισμένο ρύζι, το κρεμμύδι, το γάλα, τα αυγά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθω γιουβαρλάκια, στο μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνω, και τα αφήνω σε μια πιατέλα.
Για τη σάλτσα:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα καρότα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Προσθέτω τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους, το ζωμό (ή το νερό), τα γαρίφαλα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύω.
Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 λεπτά.
Χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά ώστε το υγρό μόλις που να ανακινείται μέσα στην κατσαρόλα και βάζω προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε δύο στρώσεις.
Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά.
Το υγρό πρέπει μόλις που να ανακινείται για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια.
Τα σερβίρω με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με πατάτες τηγανητές.και γίνεται μούρλια!!!😋😋
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Xristina GewrgiopoulouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!