Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Μπιφτεκάκια πατητά σαν μπριζολάκια !!!!


Πολύ ωραία πεντανόστιμα πατητά μπιφτέκια !!! Για τα μπιφτεκάκια μου έχουν όλοι να το λένε !!!!

Υλικά
500 γραμ κιμά άπαχο
6 φρυγανιές βρεγμένες και στιμμένες πολύ καλά
1 αυγό
1/2 φλυτζανάκι του καφέ ,μηλόξυδο
αλάτι πιπέρι
λίγο κουρκουμά
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
και εγώ έβαλα λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο που μας αρέσει πολύ δίνει άρωμα ξεχωριστό
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ.



Τα λέω πατητά γιατί τα κάνω πολύ λεπτά μερικές φορές σαν μπριζολίτσα ...επίσης εγώ σε αυτά δεν έβαλα κρεμμύδι σκόρδο μαιντανό γιατί τα θέλω ελαφριά ..εσείς μπορείτε να βάλετε ..το μπέικιν πάουντερ είναι ένα μυστικό που μου το έχει πει κάποιος από μαγαζί ταβέρνα την μπιφτεκούπολη που τα κάνει αφράτα,

 

Ολα  τα υλικά μαζί και πολύ μα πολύ καλό ζύμωμα.
Τα αφήνω λίγο στομ ψυγείο.
Μετά βάζω σε ένα πιατάκι λίγο λάδι και αφού τα πλάθω και τα πατήσω με την παλάμη μου να λεπτύνουν τα ...χαϊδεύω με λαδωμένα χέρια για να μην κολλήσουν στην σχάρα που τα ακουμπώ .
Εγώ τα ψήνω στο ρομποτάκι ..αν δεν έχετε ή τα βάζετε καλύτερα σε σχάρα στο γκριλ του φούρνου με ένα ταψάκι από κάτω να φεύγουν τα περιττά λίπη αν βγάλει ή σε ταψάκι που εγώ στρώνω λαδόκολλα περασμένη με λίγο λάδι .
Ψήνουμε μέχρι να ψηθούν κ να ροδοκοκκινίσουν .


Ο κιμάς που σε περίπτωση περισσέψει τον πλάθω κανονικά μπιφτέκια κ τον διατηρώ στην κατάψυξη .. και όταν τα χρειαστώ τα ψήνω παγωμένα στο ρομποτάκι το οποίο με έχει βολέψει πολύ .
Τ α μπιφτεκάκια με την ντοματοσαλάτα τα έψησα σήμερα από την κατάψυξη .
Τα πατητά μπιφτέκια πρίν 5 ημέρες δοκιμάστε τα είναι πάρα πάρα πολύ ωραία !!!


Σαλάτα
 Μαρούλι
ρόκα
ντοματίνια
καλαμπόκι βρασμένο
αγγουράκι 
είχα και 2 πατάτες βρασμένες και τις πρόσθεσα ψιλοκομμένες σε  μπολ έβαλα αλατάκι  και  μία σωσ από μαγιονέζα λάδι μηλόξυδο χτυπημένα ...επάνω από την σαλάτα και ανακάτεμα ! Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ