Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Σοκολατάκια διάφορα !!!



Υπέροχα σοκολατάκια για κέρασμα από τα χεράκια μας !!! 3 συνταγές απλές εύκολες πεντανόστιμες !!!



ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΣΤΕΛΙΑ ΑΠΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ για 20 τρούφες

3 Παστέλια από φιστίκια Αιγίνηςς
1 μικρο κουτί πουράκια Caprice
2 κουταλιές σούπας καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 Κουταλιά βούτυρο
2 σοκολάτες κουβερτούρα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μούλτι σπάστε τα παστέλια.
Όχι πολύ καλά, θέλουμε και λίγα κομμάτια μέσα.
 Βάλτε σε μπολάκι τα θρυμματισμένα παστέλια και θρυμματίστε στο μουλτι τα πουράκια
Ανακατέψτε με τις 2 κουταλιές καραμελωμένο ζαχαρούχο,--υπάρχει έτοιμο στα σούπερ- και το βούτυρο.
 Φτιάξτε μικρές μπαλίτσες και βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν για 20 λεπτά...
Λιώστε τις 2 κουβερτούρες με δύο κουτάλια λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι και κάντε την επικάλυψη και βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν..πασπαλίστε με τριμμένο φιστίκι  Αιγίνης .Δεν υπάρχει η  γεύση τους!!!




ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ FERRERO ROCHER

ΥΛΙΚΑ!!

Θρυμμάτισα σε μούλτι 4 σοκοφρέτες με μια κούπα καβουρδισμένα φουντούκια επίσης κομμένα στο μούλτι τα ανακάτεψα με ένα κουτί μερέντα 360 γρ
Tο άφησα στο ψυγείο να παγώσει και τα έπλασα σε μπαλάκια!!

Για την επικάλυψη!!
Έλιωσα 2 σοκολάτες γάλακτος κουβερτούρα σε μπεν μαρι και έριξα μέσα μισή κούπα τριμμένα φουντούκια 3 κουταλιές λάδι ελαφρύ .
Τα έβαζα ένα ένα μέσα στην σοκολάτα και μετά τα έβαλα στο ψυγείο να παγώσουν..!!
Επίσης αντί για σοκοφρετες μπορείτε να θρυμματίσετε ένα μικρο κουτί πουράκια Caprice.!!!
Τα φουντούκια τα καβούρδισα για 5 λεπτά στο γκριλ του φούρνου !!



ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΝΗΣΤΊΣΙΜΕΣ

ΥΛΙΚΑ
100 γρ. βανίλια (υποβρύχιο)
1/2 φλυτζάνα τσαγιού χυμό πορτοκάλι
125 γρ κουβερτούρα
3 κ.σ. κονιάκ
60 γρ. βιτάμ
1 1/2 φλυτζάνα τσαγιού καρύδια κομμένα χοντρά
1 1/2 -2 φλυτζάνες φρυγανιά τριμμένη
500 γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα πρώτα 5 υλικά τα βάζω σε κατσαρολάκι και τα λιώνω.
Στη συνέχεια τα βάζω σε ένα πυρέξ και προσθέτω τα καρύδια και τη φρυγανιά.
Φτιάχνω ένα μαλακό μείγμα το τυλίγω σε μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για περίπου 30'.
Μετά το απλώνω στο τραπέζι και ανάμεσα σε 2 χειλάκια πάχους 1 εκατοστού τα απλώνω με πλάστη και κόβω μισοφέγγαρα.
Τα ξαναβάζω στο ψυγείο κ λιώνω σε μπελ μαρί τα 500 γρ κουβερτούρα με 2 κ.σ. ηλιέλαιο .
Τα βουτάω μέσα και τα τοποθετώ επάνω σε λαδόκολλα.
Από πάνω βάζω τριμμένο καρύδι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Συνταγές από  Gogo Samiou εκτέλεση φωτογραφίες από Αναστασία Βλάχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ