Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Μυζηθρόπιτες Κρητικές!!!



Υλικά:

1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
5 αβγά
100 γραμ. λάδι
1 κιλό μυζήθρα ξυνή τριμμένη


Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά τα αβγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
Την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 1-2 ώρες.
Μετά παίρνουμε λίγη ζύμη κάθε φορά και κάνουμε στο κέντρο της μια λακουβίτσα.
Γεμίζουμε τη λακουβίτσα με μυζήθρα και κλείνουμε καλά. Έπειτα τη βάζουμε στο τραπέζι που το έχουμε αλευρώσει λίγο για να μην κολλήσει η ζύμη και την ανοίγουμε με τα μήλα των δαχτύλων μας ή και με τον πλάστη να ανοίξει και να στρογγυλέψει ώστε να έχει διάμετρο 20-25 εκατοστά.    
Όσο πιο λεπτή η πίτα τόσο πιο νόστιμη.
Τηγανίζουμε τις μυζηθρόπιτες σε αντικολλητικό τηγάνι που απλά το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Οι μυζηθρόπιτες συνοδεύονται άψογα με την πατροπαράδοτη ρακί.
Αν πάλι τις προτιμάτε γλυκές μπορείτε να τις περιχύσετε με μέλι όταν τις βγάλετε από το τηγάνι και να τις πασπαλίσετε με κανέλλα.

πηγή http://www.rethymnoguide.gr/