Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Πάστα Νουτέλα !!!


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΑ,ΑΦΡΑΤΗ ΣΠΕΣΙΑΛ ΠΑΣΤΑ ΝΟΥΤΕΛΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
4 αυγα,
50 γραμμαρια ζαχαρη,
200 ml γαλα φρεσκο,
220 ml σπορελαιο,
300 γραμμαρια αλευρι κοσκινισμενο,
1 βανιλια,
1 φακελακι μπεικιν,
4 κουταλιες της σουπας γεματες κακαο!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!
Ριχνουμε το γαλα,το σπορελαιο, σιγα σιγα το αλευρι,το κακαο κοσκινισμενο και τελος την βανιλια!
Τοποθετουμε το μειγμα σε ταψι η τσερκι 30 νουμερο και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 40 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

ΣΙΡΟΠΙ:
2,5 ποτηρια νερου νερο,
2,5 ποτηρια νερου ζαχαρη
Βρασιμο 4 λεπτα!
Σιροπιαζουμε και τα δυο καυτα!

ΚΡΕΜΑ:
Χτυπαμε 500 γραμμαρια κρεμα γαλακτος πληρες σε σφιχτη σαντιγι!
Χτυπαμε.500 γραμμαρια τυρι κρεμα με 2 κουταλιες της σουπας νουτελλα σε σφιχτη σαντιγι!
Ενωνουμε και τα δυο μειγματα απαλα!
Τοποθετουμε την κρεμα πανω στο κρυο γλυκο και το Τοποθετουμε στο ψυγειο!
Αφου παγωσει.καλα φτιαχνουμε το...

 ΓΛΑΣΟ:
250 γραμμαρια κουβερτουρα με 250 γραμμαρια κρεμα γαλακτος,
2 κουταλιες της σουπας νουτελλα ,2 κουταλιες της σουπας βουτυρο!
Ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος και την ριχνουμε στο μπολ που εχουμε σπασμενη μεσα την κουβερτουρα και την νουτελα!
Ανακατευουμε και Τοποθετουμε στην φωτια για 2 λεπτα ανακατευοντας την!
Οταν την κατεβασουμε προσθετουμε το βουτυρο και ανακατευουμε αφηνοντας το σε θερμοκρασια δωματιου 4 λεπτα!
Στην συνεχεια βγαζουμε το κρυο γλυκο απο το ψυγειο και την Τοποθετουμε πανω με προσοχη!
Τελος βαζουμε πανω στο γλασο νουτελα!!!

Συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!