Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Βυζαντινό ή Πολίτικο ραβανί !!!


Tzeni Tsanaktsidou‎

Από το ωραιότερο Βυζαντινό ή Πολίτικο ραβανί που θα έχετε φτιάξει !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΡΑΒΑΝΙ:
6 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
200 ml σπορέλαιο,
200 ml γάλα,
1 βανίλια,
500 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι,
μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
ξύσμα ενός λεμονιού,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε γάλα,σπορέλαιο και χτυπάμε 2 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε σιμιγδάλι,βανίλια,μπέικιν πάουντερ και τη μαστίχα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερού ζάχαρη με 3 ποτήρια νερού νερό και το χυμό ενός φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,ζεστό σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λίτρο γάλα,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
4 κουτ.σουπας γεμάτες κορν φλάουερ
2 κουτ.σουπας γεμάτες αλεύρι
1 βανίλια
3 κούπες σαντιγί χτυπημένη

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το κορν φλάουερ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε 100γρ. Βιτάμ και τη βανίλια.
Όταν κρυώσει τελείως η κρέμα προσθέτουμε την σαντιγί με απαλές κινήσεις.Την Ρίχνουμε πάνω στο κρύο γλυκό και πασπαλίζουμε με κανέλα .

Συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!