Tzela Antonopoulou
Ριζότο με κόκκινες χάντρες και αρωματικά.....!!!!Ένα πολύ νόστιμο και νηστίσιμο φαγάκι....!!!!
Υλικά
300 γρ χάντρες κόκκινες
300 γρ ρύζι Καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 1/2 κ.γ δυόσμο ξερό η φρέσκο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλ λάδι
Αλάτι πιπέρι
Μια πρέζα ζάχαρη
700 ml νερό καυτό
Εκτέλεση
Μουσκεύω από βραδύς τα φασόλια μου στο νερό.
Βράζω την επόμενη μέρα μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζω καλά και αφήνω στην άκρη.
Σε μία ρηχή κατσαρόλα σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο με μια πρέζα ζάχαρη μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτω την πιπεριά και το δυόσμο και γυρίζω να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτω τα βρασμένα φασόλια και ανακατεύω.
Στη συνέχεια προσθέτω το ρύζι και το σοτάρω μαζί με όλα τα υλικά να πάρει κι αυτο αρώματα.
Προσθέτω τη ντομάτα ανακατεύω και τέλος το καυτό νερό.
Αλατοπιπερώνω το φαγητό.
Σιγοβράζω μέχρι να πιει σχεδόν τα υγρά του.
Τελευταίο ρίχνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρω όσο είναι ζεστό.Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!