Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι αφρός !!!


Tzela Antonopoulou

Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι........αφρός!!!!!Συνταγούλα από το τετράδιο της μαμάς!!!!

Υλικά
(για ταψί νούμερο 38)
Η δόση είναι αρκετά μεγάλη

12 αβγά χωρισμένα κρόκους ασπράδια
1 1/2 φλ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
1 φλ αλεύρι
1 φλ σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ σιμιγδάλι χοντρό
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
1 φλ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 4 πορτοκάλια ακέρωτα
3 βανιλιες

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
250 γρ βούτυρο αγελάδος




Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι ,και το μπέικιν μαζί.
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια.
Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ χτυπάω τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Αδειάζω τη μαρέγκα μου σε ένα άλλο μπολ και την αφήνω στην άκρη.
Βάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους να χτυπηθούν για 10 λεπτά να ασπρίσουν να αφρατέψουν και να γίνουν μία ωραία κρέμα.
Προσθέτω τις βανίλιες και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω σταδιακά και εναλλάξ το χυμό από το πορτοκάλι και αλεύρι- σιμιγδάλι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.
Αδειάζω το μείγμα μου σε μία μεγάλη λεκάνη γιατί είναι αρκετό και εκεί ενσωματώνω με μία σπάτουλα σιγά σιγά τη μαρέγκα μου.



Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί νούμερο 38 και αδειάζω το μείγμα μου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου.
Όταν βγάλω το γλυκό από το φούρνο ετοιμάζω το σιρόπι μου.
Βράζω για 10 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό.
Προσθέτω το βούτυρο και βράζω για άλλα 10 λεπτά.
Σιροπιάζω το χλιαρό γλυκό με το καυτό σιρόπι.Καλή επιτυχία!!!!!
Συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!!