Tzeni Tsanaktsidou
ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
2 ποτηρια γαλα χλιαρο,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 φακελακι μαγια ξερη,
1 αυγο,
1 ασπραδι αυγου,
1 κουταλακι του γλυκου αλατι,
1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,
6 ποτηρια περιπου αλευρι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ γαλα-σπορελαιο-μαγια-ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε τα αυγα-αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Τελος το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε !
Τοποθετουμε την ζυμη στον παγκο και την ζυμωνουμε αρκετα μεχρι να.γινει λεια!
Την σκεπαζουμε για 2 ωρες!
Στην συνεχεια την κοβουμε σε 12 κομματια!
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Συνεχιζουμε ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια!
Ανα 4 φυλλαρακια πανω στο αλλο βουτυρωμενα ανοιγουμε φυλλο!
Αυτο το φυλλο το κοβουμε τριγωνα κομματια!
Βαζουμε στο καθενα μορταδελλα και κασερι κσι τα κλεινουμε!
Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου ριχνουμε πανω τους εαν θελουμε τριμμενο κασερι και ψιλοκομμενο μαιντανο και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!