Φίλοι μου όταν θέλω σπανακόπιτα ..όπως σήμερα ..στο πολύ γρήγορο και πολύ γευστική φτιάχνω αυτήν εδώ που γίνετε ανάρπαστη από όλους μας !!!
Φύλλο βάζω έτοιμο φύλλο ζαγορίσιο γιατί μας αρέσει που είναι τραγανό εσείς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε χωριάτικο ή να ανοίξετε ..αλλά λέμε για πολύ γρήγορη με απίστευτη νοστιμιά !!!!
Αγοράζω 2 πακέτα έτοιμο σπανάκι φρέσκο ,έτοιμο πλυμένο και καθαρισμένο .
Βάζω στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και έχω κόψει σε ροδελίτσες ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 2 πράσα και ένα ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι .
Τα σοτάρω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν .
Ρίχνω μέσα τα 2 πακέτα σπανάκι ανακατεύω και περιμένω να ..κάτσει το σπανάκι, προσθέτω μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο αλάτι πιπέρι βάζω κ λίγο κουρκουμά --αυγά δεν βάζω-- και αφήνω να μαγειρευτεί μέχρι να πιεί ολα τα υγρά ,επίσης προσθέτω και 2 με 3 κουταλιές ρύζι για να πιεί πιο καλά τα υγρά ..αυτό το κόλπο έκανε η γιαγιά μου που την έβλεπα μικρή ...
Αφού πιεί ολα τα υγρά τρίβω με το χέρι 250 γραμ φέτα και ανακατεύω αφού το έχω αποσύρει από το μάτι της κουζίνας .
Λαδώνω το ταψί μου και στρώνω τα πρώτα φύλλα φροντίζοντας να εξέχουν τα 2 από το ταψάκι ,το τρίτο το βάζω σουρωτό .
Από πάνω αδειάζω την γέμιση και την απλώνω ομοιόμορφα και τέλος τα άλλα 3 φύλλα που έχουν απομείνει --το πακέτο έχει 6 -- τα βάζω σουρωτά ,το κάθε φύλλο που θα βάζετε απαραίτητα θα το λαδώνετε σε όλη την επιφάνεια ..
Τέλος γυρίζω τις άκρες των κάτω φύλλων που εξέχουν προς τα μέσα γύρω γύρω στο ταψί χαράσσω σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνω στους 180 βαθμούς περίπου για 30 με 35 λεπτά αέρα να δούμε να χρυσίσει το φύλλο .
Εκτέλεση συνταγή φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πατήστε εδώ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατήστε --μου αρέσει --και ελάτε στην σελίδα μας !!!