Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020

Μανιταρόσουπα Θεική σαν μαγειρίτσα !!!




Μία πραγματικά πεντανόστιμη αρωματική πολύ εύκολη σούπα με μανιτάρια και μπόλικα φρέσκα ζαρζαβατικά !!!
Εγώ λόγω του ότι δεν τρώμε κρεατικά (δεν είμαστε βίγκαν μόνο κρέας αποφεύγουμε ) και πιο πολύ εντόσθια ζώων ..αυτή την απίθανη σούπα την κάνω και το Πάσχα σαν μαγειρίτσα με τοπική συνταγή παραδοσιακή από Αμοργό αντικαθιστώντας τα εντόσθια με μανιτάρια και πιστέψτε με δεν αλλάζει σε τίποτα η γεύση της και όλοι γλύφουν και το πιάτο και κανείς μα κανείς δεν σταματά στο ένα !!!!

ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο  μισή κούπα του τσαγιού -η συνταγή θέλει μαζί και λίγο βούτυρο ,εγώ δεν βάζω
1 πακέτο μανιτάρια ψιλοκομμένα πολύ πλευρώτους --δεν τα πλένουμε ποτέ -
4 δέσμες όπως τα πουλάνε στο σούπερ μάρκετ κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές ροδέλες .
1 ματσάκι άνηθο όπως το πουλάνε σε μπουκετάκι στα σούπερ μάρκετ ψιλοκομμένο .
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο.
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κύβους ότι γεύση θέλετε 
1 κουπάκι του καφέ γεμάτο ρύζι Καρολίνα
αλάτι λίγο δοκιμάστε το που σας ικανοποιεί   -πιπέρι

 Αυγολέμονο
χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια  -κατά βούλησιν η ποσότητα εγώ βάζω 2
Ξανά 2 κοφτές κουταλιές αλεύρι
2 αυγά



Κόβω τα μανιτάρια όσο πιο ψιλά μπορώ .
Εχω κόψει και τα κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερό σε ένα μπολ.
Βάζω  το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνω μαζί τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
Ανακατεύοντας σοτάρω μέχρι να μαραθούν εντελώς και να κάτσουν στην κατσαρόλα .



Αμέσως μετά προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι-λίγο-και το πιπέρι  .



Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα κι έχω κοντά την κανάτα του βραστήρα με καυτό νερό  και το ρίχνω ολο μέσα ανακατεύοντας .
Προσθέτω και τον ψιλοκομμένο άνηθο και τους κύβους και άλλη μία κανάτα βραστό νερό σκεπάζω και αφήνω να βράσουν λιγότερο από 60 λεπτά.

Ελέγχω το νερό την θέλουμε με ζουμάκι -αν έχει σωθεί προσθέστε μόνο καυτό -και ρίχνω μέσα το ρύζι και μαγειρεύω άλλο ένα τεταρτάκι.
Τώρα κάνω αυτό το αυγολέμονο που έχω εφεύρει και δεν κόβει ποτέ και με τίποτα --η κανονική συνταγή λέει με το κλασικό πιρούνι κ χτύπημα που εμένα πάντα μου έκοβε --



 Βάζω μέσα στο μούλτι τα αυγά τον χυμό λεμονιών και ξανά 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για να χυλώσει κ να γίνει βελούδινη η σούπα .
Τα χτυπάω όλα μαζί και όπως βράζει στο τέλος των 15 λεπτών που ρίξαμε το ρύζι το ρίχνουμε με την μία μέσα γυρίζοντας το φαγητό με την κουτάλα για σούπες .
Αφήνω μιά δυό βράσεις και έτοιμη !!!


* Ακριβώς έτσι κάνουμε και την πεντανόστιμη μαγειρίτσα μας την κανονική ζεματώντας τα εντόσθια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε .
Τα υπόλοιπα είναι όπως με τα μανιτάρια ..Εγώ λόγω πρωτεΐνης που έχουν τα μανιτάρια την φτιάχνω συχνά ΑΦΟΎ ΑΡΈΣΕΙ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΚΑΙ ΈΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ