Τανωμένος Σορβάς!!!Μία Ποντιακή σούπα στο πιάτο μας!!!Άραγε την γνωρίζετε;;
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
500 γρ πασκιταν(ειδος αλμυρου γιαουρτιου)
250 γρ κορκοτο,3 κ.σ.ελαιολαδο,1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο,1 κ.σ.δυοσμο ξερο,μισο κ.γ.αλατι,2 λιτρα περιπου νερο!
Βαζουμε το νερο με το κορκοτο να.βρασει!
Σε ενα μπολ εχουμε τα πασκιαν παιρνουμε λιγο ζωμο απο το κορκοτο και το ανακατευουμε!
Και στην συνεχεια το ριχνουμε στην κατσαρολα ανακατευουμε συνεχως να μην σβολιάσει!
Σε ενα τηγανι βαζουμε το κρεμμυδι με το ελαιολαδο και το ανακατευουμε να αχνιστει!
Ριχνουμε και το δυοσμο!
Και στην συνεχεια το ριχνουμε σιγα-σιγα στο σορβα ανακατευουμε και ετοιμο!
Οταν το σερβιρουμε ριχνουμε ξερο δυοσμο!
Τρωγεται ευχαριστα χειμωνα και κρυο το καλοκαιρι!
Συνταγή εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!