Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Χαλβάς σιμιγδαλένιος !!!


 


 Ενας λευκός απλός αλλά πολύ γευστικός  χαλβάς !!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250 ml):

1 κουπα σμιγδαλι χοντρο,
1 κουπα καρυδα

 50 γρ νιφαδες σοκολατας(μπορουν να παραλειφθουν),

1 κ.σ.βουτυρο,

2 κουπες ζαχαρη,

3 κουπες νερο,

1 λεμονι το ξυσμα και το χυμο του! 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βραζουμε το σιροπι 1 λεπτο(ζαχαρη-νερο-ξυσμα-χυμο) και το αφηνουμε να κρυωσει!

Βαζουμε στην κατσαρολα το βουτυρο-σιμιγδαλι και το ανακατευουμε στο χαμηλο 5 λεπτα!

Ριχνουμε την καρυδα ανακατευουμε 1 λεπτο(εαν θελουμε ριχνουμε τις νιφαδες σοκολατας!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιροπι ανακατευουμε και οταν κανει φουσκαλες το κατεβαζουμε.

 Βαζουμε πετσετα κουζινας ενδιαμεσα κατσαρολα-καπακι και το αφηνουμε να φουσκωσει!

Τελειωνουμε βαζοντας το η σε φορμα η σε ατομικα φορμακια η και σε ταπερ!

Ριχνουμε εαν θελουμε κανελα!!!

 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!