Θα σας δώσω και την δική μου συνταγή για ζυμάρι πίτσας, μετά από πολλές δοκιμές που έχω κάνει! Λοιπόν για το ταψί του φούρνου..
Σε μπολ ανακατεύω 150 αλεύρι κίτρινο, 200 αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 50 γρ σιμιγδάλι ψιλό, ένα νεροπότηρο χλιαρό νερό, ενάμιση φακ.μαγιά ξηρή, μισή κσ ζάχαρη, μισή κσ αλάτι, λίγο πιπέρι, λίγη ρίγανη και ένα σφηνάκι λάδι.
Καλό ανακάτεμα..
Θέλουμε ζυμαράκι εύπλαστο και μαλακό.
Για τριάντα λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ψήσιμο στο πιο δυνατό στους 250 μόνο με την κάτω αντίσταση για να πάθει "σοκ" το ζυμάρι να τραγανίσει..
Για 15 λεπτά περίπου.
Η σάλτσα και τα τυριά είναι θέμα γούστου.
Εγώ βάζω μια μίξη από κέτσαπ απαλή, κέτσαπ πικάντικη, πάστα τομάτα και ρίγανη.
Από τυριά μόνο μοτσαρέλα.
Συνταγή φωτό εκτέλεση από κ. Maria Kapodistria Μαγειρέματα Delicious