ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ!!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250 ml)
500 γρ γιαουρτι στραγγιστο,
3 αυγα,
1 κουπα ζαχαρη και μιση ακομα,
1 κουπα σπορελαιο,
3 βανιλιες,
2 φακελακια μπεικιν παουντερ,
1 κ.γ.μαχλεπι,
1 κ.γ.κακουλε,
1 πορτοκαλι το ξυσμα και το χυμο.του ,
1 κιλο.αλευρι για ολες τις χρησεις και ισως χρειαστει λιγο ακομα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το γιαουρτι και την ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα παρα πολυ καλα να λιωσει η ζαχαρη!
Ριχνουμε τα αυγα ελαφρως χτυπημενα,τα μυρωδικα,το σπορελαιο ,και ανακατευουμε με.συρμα!
Ριχνουμε το μισο αλευρι και τα μπεικιν και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Ριχνουμε το ξυσμα και το χυμο πορτοκαλιου!
Τελος ριχνουμε χουφτα.χουφτα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε.σε αφρατη ζυμη δηλαδη να μην κολλαει!
Την σκεπαζουμε για 40 λεπτα!
Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο και με τον πλαστη την ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο!
Κοβουμε ισες λωριδες λεπτες και ανα 3 φτιαχνουμε μια μεγαλη πλεξουδα την οποια την γυρναμε να γινει στρογγυλη και τα βαζουμε στην λαδοκολα!
Τα αλειφουμε με.κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο ριχνουμε σουσαμι και ψηνουμε στους 180 βαθμους αντιστασεις προθερμασμενο μεσαια.σχαρα για 25 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
Εκτέλεση συνταγή φωτό από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!