Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Μπουγατσούλες ατομικές !!!!


 Ατομικές λαχταριστές μπουγατσούλες στο τσακ μπαμ με σφολιάτα και αφράτη κρέμα !!!!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας που το ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι να μεγαλώσει και το κόβουμε τετραγωνάκια.

Για το μείγμα βράζουμε 1 κιλό γάλα αμυγδάλου ή καρύδας με 1 φλούδα λεμονιού και όταν ζεσταθεί την βγάζω .

Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερού ζάχαρη ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 ποτήρι  νερού σιμιγδάλι 1 βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

(Προαιρετικά 2 αυγά ) 

Εγώ για να δώσω χρώμα το μυστικό μου είναι μία μικρή τσιμπιά σαφράν και βγαίνει κατακίτρινη η κρεμούλα και αποφεύγω τα αυγά .

Αφού κρυώσει βάζουμε από 1 κουταλιά σούπας σε κάθε τετραγωνάκι και το κλείνουμε σαν φακελάκι .

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν .

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κανέλα και 1 κερασάκι για τσαχπινιά -προαιρετικά -

Εκτέλεση φωτό από κ. Theni Sotiropoulou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!