Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας!


Μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας!
Υλικά
250γρ.βουτυρο σε θερμοκρασία δωματιου
100γρ.αχνη ζάχαρη
1κ.γ.εκχυλισμα βανίλιας
400γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις.
1/2 κ.γ.μπεικιν παουντερ
2κ.γ.κακαο
Ξύσμα πορτοκαλιου


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια έπειτα το αλεύρι το μπέικιν το κακάο και το ξύσμα ίσα να ομογενοποιηθούν.

Τυλιγουμε σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μισή ώρα.

Επειτα βάζουμε το μίγμα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο σε πάχος 0,5εκ.και κάνουμε σχεδια με κουπατ.

Τοποθετουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180βαθμους αέρα για 12-15 λεπτά.

Αφηνουμε να κρυωσουν έπειτα βάζουμε μαρμελάδα σε ένα μπισκότο,ενώνουμε με το άλλο και βουτάμε σε κουβερτουρα λιωμένη διακοσμούμε με άσπρη κουβερτουρα ή ξηρούς καρπούς.

Βγαινουν 20 γεμιστά μπισκότα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Χρυσάνθη Μίχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ