Τρίγωνα Πανοράματος !!!
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. νερό
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 λοβό βανίλιας
65 γρ. κρόκους
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για το φύλλο
450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
200 γρ. βούτυρο, για άλειμμα
Για το γαρνίρισμα
σαντιγί
φιστίκια, τριμμένα
Για το σιρόπι
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρουν μία βράση και λιώσει η ζάχαρη, το σιρόπι μας είναι έτοιμο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, 250 γρ. ζάχαρη και το στικ βανίλιας και περιμένουμε να πάρει μία βράση.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και 50 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μπολ με τα αυγά, ενώ παράλληλα το ανακατεύουμε με το σύρμα.
Καθαρίζουμε με χαρτί την κατσαρόλα από το γάλα και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ετοιμάζουμε το ρου μας, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Σιγά σιγά (κουταλιά-κουταλιά) ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε κάθε φορά ελαφρά με το σύρμα. Σε αυτό το σημείο αφαιρούμε το στικ βανίλιας.
Ανακατεύουμε μέχρι να σπάσουν όλα τα γρομπαλάκια και να γίνει λεία η κρέμα μας. Όταν δούμε μπουρμπουλήθρες είναι σχεδόν σίγουρο ότι η κρέμα μας είναι έτοιμη. Δοκιμάζουμε και αν δεν έχει τη γεύση από το αλεύρι, είναι σίγουρα έτοιμη!
Αφαιρούμε απο τη φωτιά, βάζουμε την κρέμα μας σε ένα βαθύ ταψί ή μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη. (προσέχουμε να εφάπτεται η μεμβράνη στην κρέμα ώστε να αποφύγουμε να κάνει κρούστα μέσα στο ψυγείο)
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να κρυώσει για 2-3 ώρες.
Για τα τρίγωνα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Βάζουμε το φύλλο μπροστά μας, με τη μικρή μεριά του προς τα εμάς. Το χωρίζουμε σε 3 κάθετες λωρίδες και το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βάζουμε όλες τις λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη.
Παίρνουμε την πρώτη λωρίδα και με τη βοήθεια του πινέλου τη ραντίζουμε από πάνω με βούτυρο. Από πάνω βάζουμε άλλη μία λωρίδα, που τη βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο.
Διπλώνουμε σαν να φτιάχνουμε τρίγωνο πιτάκι.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο στη μέση (υποτείνουσα) σε δύο μικρότερα ορθογώνια τριγωνάκια.
Ανοίγουμε το κάθε ένα σαν χωνάκι από παγωτό και βάζουμε μέσα ένα τσαλακωμένο μπαλάκι απο λαδόκολλα. (Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε τετράγωνα (10x10 εκ.) και τα τσαλακώνουμε κάνοντας μπαλάκια)
Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ένα ταψί που στον πάτο του έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε τα φύλλα με βούτυρο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις λωρίδες από το φύλλο κρούστας.
Τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν και να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα μέχρι μέσα. Περίπου 25-30 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, αμέσως τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα.
Κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε μία σχάρα και αφαιρούμε τα χαρτάκια από μέσα τους.
Για το γέμισμα
Βάζουμε την κρέμα μας σε ένα κορνέ.
Συναρμολογούμε βάζοντας την κρέμα μέσα στα τρίγωνα (με το κορνέ) και διακοσμούμε αν θέλουμε με σαντιγί και φιστίκι.
Εκτέλεση φωτό από κ. Χυσάνθη Μίχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Συνταγή από Ακη Πετρετζίκη .