ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ!!
ΥΛΙΚΑ
Ψάρια κεφαλόπουλα..βάζετε ότι ψάρι για βραστό !
Πατάτες
Καρότα
Κρεμμύδια
Σέλινο
Αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
.
.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια τα βράγχια και τα εντόσθια.
Τα πλένουμε πολύ καλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό βρύσης να βράσουν.
Όταν αρχίζει ο βρασμός ξαφρίζουμε, βάζουμε ένα με δύο καρότα ένα κρεμμύδι και τα αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμάκι.
Σε άλλη κατσαρόλα έχουμε κόψει τα κρεμμύδια και τα καρότα σε κυβάκια και μαζί με το λάδι τα σωτάρουμε για δύο λεπτά, προσθέτουμε το ζουμακι που κρατήσαμε από τα ψάρια και αφήνουμε να βράσουν δύο τρία λεπτά.
Έχουμε καθαρίσει και πλυνει τις πατάτες τις κόβουμε και αυτές σε κυβάκια καθώς και το σέλινο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν και να χυλώσει το ζουμάκι.
Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού.
Έγινε πεντανόστιμη η σουπίτσα μας.
Εάν κάποιος θέλει την αυγοκόβει.
Καλή όρεξη
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Litsa Kokkoni ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ