Απίθανοι κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο παραδοσιακή συνταγή που μου την είπε μία γιαγιά από την Λαμία!!Είναι πιο υγιεινοί και πιο οικονομικοί αρκετά!!! Τους φτιάχνουν σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας έτσι -Εδώ απλά τους δοκίμασα κι εγώ και έγιναν πολύ ωραίοι και οικονομικοί !!!
Υλικά Για 50 κομμάτια και παραπάνω
2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
2-3 βανίλιες σκόνη σε χαρτάκι συσκευασία
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
5 περίπου φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
χυμό από 1/2 μικρό λεμόνι
4 κουταλιές τις σούπας ούζο [η κονιάκ] έβαλα ούζο εγώ
Αμύγδαλα καβουρντισμένα κομματάκια [εγώ δεν έβαλα σε αυτούς]
Ζάχαρη άχνη για από πάνω .
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι,το λεμόνι,τις βανίλιες,το ξύσμα πορτοκαλιού,την ζάχαρη την άχνη και τα χτυπάμε για 4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα
Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα τα καβουρντισμένα και κατά προτίμηση μη ξεφλουδισμένα και το ούζο ή κονιάκ και αμέσως λίγο λίγο το αλεύρι, Δουλέψτε με το χέρι τώρα όχι μίξερ μέχρι να δούμε να σφίξει η ζύμη αρκετά και να πλάθεται.
Φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες κόβοντας σε μέγεθος καρυδιού ζύμη και κάνοντας μπαλίτσες που τις πατάμε μετά λίγο .Τους τοποθετούμε λίγο αραιά σε λαδωμένο ταψί γιατί απλώνουν γι αυτό και σας λέω να τους κάνετε μικρούς μεγαλώνουν. Tους τοποθετείτε σε ταψιά που έχετε λαδώσει και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Mόλις τους βγάλετε από το φούρνο, τους αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τους ραντίζετε με ούζο ή ανθόνερο ή τσίπουρο και τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.Καλή επιτυχία !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Υ Σ κουραμπιέδες με καλό βούτυρο πατήστε ΕΔΩ ---> http://mageirikhkaisuntages.blogspot.gr/2017/11/blog-post_91.html
Τους αφήνουνουμε να κρυώσουν εντελώς προσοχή εντελώς- γιατί θα σπάσουν αλλιώς.
Μόλις κρυώσουν τους ραντίζουμε αν θέλουμε προαιρετικά με λίγο ούζο ή τσίπουρο ή ανθόνερο και πασπαλίζουμε με την άχνη !! Εγώ δεν τους ράντισα .Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ