Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με σοκολάτα και μπισκότα !!


Δοκιμάστε τον κι έτσι θα σας ενθουσιάσει το δέσιμο με  βάση από μπισκότα κάτω σοκολάτα επάνω !!!

Υλικά
1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι λάδι
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό

Για την βάση
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ ή “Digestive”
1/2 από το πλακέ βιτάμ [βούτυρο]


Γιά από πάνω
1 κουβερτούρα 125 γραμ
τρούφα




Εκτέλεση
Θρυματίζουμε στο μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη τα βάζουμε σε μπολ.
Λιώνουμε το βουτυρο και το ρίχνουμε από πάνω από τα μπισκότα και τα δουλεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού το βούτυρο και να υγρανθούν καλά και όλα.
Το στρωνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψάκι μας καλό είναι με τσέρκι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά ζάχαρη νερό για 10 λεπτά ,
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να χλιαρίνει ,ρίχνουμε το σιμιγδαλι και ανακατεύομαι μλεχρι να ξανθύνει σε χαμηλά θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά ανακατεύομαι συνέχεια μην μας αρπάξει.
Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός ρίχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας μέχρι να πιεί ολο το υγρό και να σφίξει κάπως ο χαλβάς.




  Τα μπισκότα  νηστίσιμα στην φωτογραφία είναι αυτά να το γνωρίζετε!

Αποσύρομαι από την φωτιά και στρώνουμε τον μισό χαλβά επάνω από τα μπισκότα.
Στον αλλο μισό όπως είναι καυτός ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύομαι πολύ καλά να σκουρήνει να γίνει σοκολατένιος.
Τον στρώνουμε από πάνω από τον σκέτο χαλβά κι από πάνω πασπαλίζουμε με τρούφα και στολίζουμε με καρύδια. Καλή επιτυχία!!

 Ευγενία Ράπτη φίλη της σελίδας μου
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ