Τρίγωνα τυροπιτάκια φανταστικά με σπιτικό φύλλο και πλούσια κρεμώδη τυρένια γέμιση!!!!!
Δεν υπάρχουν !!!!! Είναι τόσο αφράτα σαν λουκουμάδες!!!!!!!
Υλικά
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα περίπου νερό χλιαρό
1 κ.σ ξύδι
1/2 σφηνάκι λάδι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
νισεστε για το άνοιγμα του φύλλου
( Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 1/2 κιλό φύλλο κρούστας)
Για τη γέμιση
700 ml γάλα
3/4 φλ. του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό φέτα
1 κούπα κεφαλογραβιέρα
2 αβγά
1 κ.σ βούτυρο
Λίγο αλάτι και πιπέρι
.
Εκτελεση
Βάζω το γάλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω βροχιδων το σιμιγδάλι μου ανακατευοντας .
Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να πήξει η κρεμουλα . Αποσύρω από την φωτιά ,προσθέτω το βούτυρο , σκεπάζω και αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει προσθέτω τα αβγά,τα τυριά και αλατοπιπερωνω με προσοχή.
.
Φτιάχνω το ζυμαρακι μου ,αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και χωρίζω σε 5 -6 μπαλιτσες.
Ανοίγω λεπτό φύλλο και κόβω σε λωρίδες.
Γεμίζω μια μια λωρίδα με μια αρκετά γεμάτη κ.γ γέμιση( να είναι πλούσια) και κλείνω σε τρίγωνα.
Βρέχω λίγο τις άκρες και κλείνω καλά.
Τηγανίζω σε καυτό λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο ή ψήνω στο φούρνο μου μέχρι να ροδισουν.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ