Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Μακαρόνια με γαρίδες νοστιμότατο πιάτο !!!

Το σημερινό φαγάκι ... Εξαιρετική πολύ σύντομη συνταγή για μακαρόνια με γαρίδες λίγο διαφορετικά μαγειρεμένες  !!! Να γλύφεις και το πιάτο από την νοστιμιά !!!



Πλένω τις γαρίδες αφού ξεπαγώσουν και εγώ βγάζω το κεφάλι ..εσείς αν θέλετε αφήστε το .

Βάζω λίγο λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνω τις γαρίδες μαζί με ψιλοκομμένες σε μακρόστενα κομμάτια πιπεριές χρωματιστές ..μισή πορτοκακλί,μισή κίτρινη,μισή κόκκινη.

Μαζί προσθέτω και μία λιωμένη σκελίδα σκόρδο.

Τα σοτάρω για  10 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Αμέσως μετά ρίχνω 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο και μαγειρεύω για λίγο να σωθεί το αλκοόλ.

Εχω τρίψει 3 ντομάτες και μαζί βάζω 1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ και τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα με τις γαρίδες.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό 2 ποτήρια αλάτι πιπέρι και λίγη ζάχαρη.

Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά από την ώρα του βρασμού γιατί αν μαγειρέψουμε παραπάνω σκληραίνουν οι γαρίδες.

Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις γαρίδες.


Προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα ζεστό και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια.

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν και να μελώσει η σάλτσα να δέσει ανακατεύοντας τακτικά.

Μόλις βράσουν προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες και μία χούφτα ψιλοκομμένο μαιντανό.

Ανακατεύουμε και έτοιμο να το απολαύσουμε !!!!

Τα μακαρόνια που βράζουν μέσα στην σάλτσα είναι το κάτι άλλο σε γεύση !!!!


Το φαγητό οταν το κλείσουμε πρέπει να είναι λίγο μελάτο μετά πίνει το ζουμάκι του !! Δοκιμάστε το φανταστικό εύκολο τέλειο !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κουλουράκια κανέλας !!!



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ...... νηστισιμα ,  θεοτραγανα και μυρωδάτα...... για το πρωινό μας καφέδακι ...!!! 


Υλικά
1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. λάδι ελαφρύ
1 φλ. χόκκινο κρασί
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 φλ. ζαχαρη
1 κ.σ κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1/2. κ.γ σοδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλ. σουσάμι καβουρδισμένο (πρόεραιτικα)
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
Μια πρέζα αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σημείωση
Το φλυτζάνι μου είναι του τσαγιού .....(το δικό μου είναι των 180 ml) μετρήστε όλα σας τα υλικά με το ίδιο φλυτζάνι που έχετε.
Ανάλογα με το φλυτζάνι σας θα σας πάρει και το ανάλογο αλεύρι.
Εκτέλεση
Σε μια λεκανιτσα ανακατεύω το λάδι με τη ζάχαρη καλά με ένα σύρμα , προσθέτω το κρασί και ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτω τα αρωματικά και το ξύσμα.
Διαλύω τη σόδα μέσα στο χυμό και προσθέτω μέσα στο μίγμα ,συνεχίζω το ανακάτεμα.  
Σταδιακά προσθέτω το αλεύρι μου μετο αλάτι και το μπέικιν πάουντερ
 και τελος το σουσάμι.
Δεν ζυμωνω πολύ.......
για να μην σκληρύνουν τα κουλουράκια μου και να  παραμείνουν θεοτραγανα.
Θέλω να έχω ένα ζυμαρακι εύπλαστο  που να ξεκολλάει από τη λεκανίτσα και τα χέρια μου και να μπορεί να πλάθετε.
Πλάθω κουλουράκια και πασπαλιζω από πάνω με ζάχαρη κρυσταλλική. Βάζω πάνω σε λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπούτια κοτόπουλου με πατάτες στο φούρνο !!!



Μπούτια  κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Πεντανόστιμο !!!

 Έπλυνα καλά τα μποτάκια έριξα αλάτι πιπέρι ρίγανη λάδι.καθαρισα τίς πατάτες τίς έπλυνα και σε μια λεκανιτσα αλάτι πιπέρι ρίγανη λάδι ανακατεύω καλά να πάνε παντού τα υλικά και τα τακτοποιώ στο ταψί ρίχνω λίγο ακόμα λαδακι και ένα ποτήρι νερού νερό.

Σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνω για μια ώρα περίπου σκεπασμένο. 

Βγάζω τη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ρίχνω το χυμό από ένα λεμόνι 🍋 και ψήνω μέχρι να ροδίσουν και να μείνει με το λαδακι του. Έγινε ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ !!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βουλα Πολυζου Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Σοκολατάκια σαν bounty !!!


 Μπουκιές καρύδας με σοκολάτα σαν bounty μόνο 4 υλικά!!!
Φτιάχνουμε καρύδες με σοκολάτα με 4 υλικά!!! Εγώ τις λάτρεψα και είμαι σίγουρη πως θα αρέσουν και σε σας!!!!


Υλικά
-260γρ καρύδα τριμμένη
-1 ζαχαρουχο γάλα
-1 βανιλετα
-200γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/yrxD_dZHRko

Κεφτεδάκια με πατάτες φούρνου !!!


Αυτά τα μαμαδίστικα φαγητά, δεν έχουν τελικά κανένα ανταγωνισμό. Μας χορταίνουν, εύκολα, οικονομικά και με μια νοστιμιά που δεν της αντιστέκεται κανείς !!!!
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ

    2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
    1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
    1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
    2 κουτ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη
    2 αυγά
    1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
    1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι
    αλάτι
    2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

    1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    3 ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα, τριμμένες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
    3 – 4 φυλλαράκια βασιλικό ή ρίγανη
    2 κουτ. σουπ. κόκκινο κρασί
    1 σκελίδα σκόρδο
    αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, τα αυγά, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και τα ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα.


2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 – 2 λεπτά, και το αφαιρείτε. Προσθέτετε την ντομάτα, σβήνετε με το κρασί και βράζετε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε ρίχνετε τον βασιλικό και ανακατεύετε.


3. Παίρνετε ένα ταψί και στρώνετε τις φέτες τις πατάτας. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη σάλτσα.


4. Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια. «Φυτεύετε» τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σκεπάζετε το ταψί με μια βρεγμένη λαδόκολλα.


5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, πασπαλίζετε με λίγο βασιλικό και σερβίρετε.

Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Τρίγωνα τυροπιτάκια φανταστικά !!!


Τρίγωνα τυροπιτάκια φανταστικά με  σπιτικό φύλλο και πλούσια κρεμώδη τυρένια γέμιση!!!!!
Δεν υπάρχουν !!!!! Είναι τόσο αφράτα σαν λουκουμάδες!!!!!!!

Υλικά
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα περίπου νερό χλιαρό
1 κ.σ ξύδι
1/2 σφηνάκι λάδι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
νισεστε για το άνοιγμα του φύλλου
( Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 1/2 κιλό φύλλο κρούστας)
Για τη γέμιση
700 ml γάλα
3/4 φλ. του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό φέτα
1 κούπα κεφαλογραβιέρα
2 αβγά
1 κ.σ βούτυρο
Λίγο αλάτι και πιπέρι

.



Εκτελεση
Βάζω το γάλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω βροχιδων το σιμιγδάλι μου ανακατευοντας .
Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να πήξει η κρεμουλα . Αποσύρω από την φωτιά ,προσθέτω το βούτυρο , σκεπάζω και αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει προσθέτω τα αβγά,τα τυριά  και αλατοπιπερωνω με προσοχή.

.



Φτιάχνω το ζυμαρακι μου ,αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και χωρίζω σε 5 -6 μπαλιτσες.
Ανοίγω λεπτό φύλλο και κόβω σε λωρίδες.
Γεμίζω μια μια λωρίδα με μια αρκετά γεμάτη κ.γ γέμιση( να είναι πλούσια) και κλείνω σε τρίγωνα.
Βρέχω λίγο τις άκρες και κλείνω καλά.
 Τηγανίζω σε καυτό λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο ή ψήνω στο φούρνο μου μέχρι να ροδισουν.
Καλή επιτυχία!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μαρμελάδα ακτινίδιο !!!


Έτοιμη η μαρμελάδα ΑΚΤΙΝΊΔΙΟ !!!!!! 

Καθαρίζω τα ακτινίδια 🥝 από τη φλούδα. 

Τα κόβω σε κομμάτια και τα πολτοποιώ στο μουλτι. 

Μετράω την ψίχα. 

Εγώ είχα 5 κούπες ψίχα . 

Έβαλα 2 κούπες ζάχαρη και μία κούπα νερό. 

Έβρασα μέχρι να πήξει.

Πριν την βγάλω από την φωτιά ρίχνω το χυμό από ένα λεμόνι 🍋 και 2 βανίλιες. 

Αποστειρώνω τα βάζα και τα γεμίζω όπως είναι ζεστά και τα δύο και τα γυρίζω ανάποδα. 

Αφού κρυώσει τα αποθηκεύω στο ντουλάπι. 

Όταν ανοίγω το βάζω το συντηρώ στο ψυγείο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Βουλα Πολυζου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ