Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Κουλουράκια κανέλας !!!



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ...... νηστισιμα ,  θεοτραγανα και μυρωδάτα...... για το πρωινό μας καφέδακι ...!!! 


Υλικά
1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. λάδι ελαφρύ
1 φλ. χόκκινο κρασί
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 φλ. ζαχαρη
1 κ.σ κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1/2. κ.γ σοδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλ. σουσάμι καβουρδισμένο (πρόεραιτικα)
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
Μια πρέζα αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σημείωση
Το φλυτζάνι μου είναι του τσαγιού .....(το δικό μου είναι των 180 ml) μετρήστε όλα σας τα υλικά με το ίδιο φλυτζάνι που έχετε.
Ανάλογα με το φλυτζάνι σας θα σας πάρει και το ανάλογο αλεύρι.
Εκτέλεση
Σε μια λεκανιτσα ανακατεύω το λάδι με τη ζάχαρη καλά με ένα σύρμα , προσθέτω το κρασί και ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτω τα αρωματικά και το ξύσμα.
Διαλύω τη σόδα μέσα στο χυμό και προσθέτω μέσα στο μίγμα ,συνεχίζω το ανακάτεμα.  
Σταδιακά προσθέτω το αλεύρι μου μετο αλάτι και το μπέικιν πάουντερ
 και τελος το σουσάμι.
Δεν ζυμωνω πολύ.......
για να μην σκληρύνουν τα κουλουράκια μου και να  παραμείνουν θεοτραγανα.
Θέλω να έχω ένα ζυμαρακι εύπλαστο  που να ξεκολλάει από τη λεκανίτσα και τα χέρια μου και να μπορεί να πλάθετε.
Πλάθω κουλουράκια και πασπαλιζω από πάνω με ζάχαρη κρυσταλλική. Βάζω πάνω σε λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ