Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Cheesecake με oreo και φυστικοβούτυρο!!!



Εύκολο γλυκό για τους λάτρεις του φυστικοβούτυρου και του cheesecake!! Με μόνο 6 υλικά μπορείτε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο γλυκό!!!


  Υλικά
-2 πακέτα μπισκότα oreo
-100gr βούτυρο λιωμένο
-300gr φυστικοβούτυρο
-300gr τυρί κρέμα
-500ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
-50gr σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/YX7X5GpTEN8

Biscotti διπλοφουρνιστά με κακάο που λιώνουν στο στόμα !!!!


Biscotti διπλοφουρνιστά με κακάο που λιώνουν στο στόμα .....για το πρωινό καφεδάκι μας!!!!!
(Νηστίσιμα)


Υλικά
1και 3/4 κούπας(450 γρ σύνολο) ελαιόλαδο η μισό μισό με σπορελαιο για πιο ελαφριά γεύση
300 ml χυμό  φρέσκου πορτοκαλιού
300 γρ ζάχαρη
1 κιλό περίπου αλεύρι μαλακό
3 κ.σ γεμάτουτσικες  κακάο
1 1/2 κ.σ μπέικιν παουντερ
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ σόδα

/



Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη χτυπάω το λάδι με τη ζάχαρη το αλάτι,την κανελα και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη.

Μεσα στο αλεύρι μου προσθέτω το μπέικιν παουντερ.

Στύβω ακόμα μισό πορτοκάλι και διαλύω τη σόδα μου να αφρισει!!

Το προσθέτω μέσα στα υγρά μου και ανακατεύω.

Προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να έχω μια ζύμη πολύ μαλακή ίσα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα αλλά να χρειάζεται όμως κι άλλο αλευρακι.

Σε αυτή τη φάση χωρίζω τη ζύμη μου στα δύο.

Στη μια προσθέτω κοσκινισμένο το κακάο μου και ζυμωνω να ενσωματωθει.

.



Στη λευκή ζύμη προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα τόσο όσο να έχω μια μαλακή ζύμη ,όμως να μπορώ να την ανοίγω σε φύλλο.

Πλαθω σε μπαστούνια τα ζυμαρακι μου και χωρίζω το κάθε ένα σε 4 ίσα μέρη. 

Τώρα έχω 4 μπαλιτσες ζύμη κακάο  και 4 λευκές. 

Παίρνω τη λευκή ζύμη και πλάθω ένα μακρόστενο λουκάνικο.

Στη συνέχεια ανοίγω με τα δάχτυλα πατώντας τη ζύμη σε ένα μικρό μακρόστενο φύλλο.

Το ίδιο κάνω και με τη ζύμη κακαο την οποία τοποθετώ πάνω στη λευκή ζύμη και πατάω πάλι με τα δάχτυλα.!!! 

Ρολαρω τη ζύμη μου και την πατάω λιγο .

Τώρα έχω ένα μακρόστενο ψωμάκι!!!

Τοποθετώ σε ταψακι με λαδόκολλα και χαράζω σε φετουλες λεπτές(όχι μέχρι κάτω κάτω).

Το ίδιο κάνω και με την υπόλοιπη ζύμη.

Βγαζει 4 ψωμακια συνολικά.

Ψηνω σε προθερμανσμενο φούρνο στους 180 για 25 -30 λεπτά.

Αφηνω να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβω τις φετουλες τις αραδειαζω πάλι στο ταψί και ψήνω σε αεροθερμο πάλι στους 140 για 35 λεπτά έως ότου  στεγνώσουν τελείως και φρυγανιστουν. 

Όταν κρυώσουν φυλάω σε μπισκοτιερα . 

Εάν δεν πάρουν υγρασία διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό!!!!! 

Καλή επιτυχία!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κέικ σοκολάτας με ολόκληρα πορτοκάλια !!!!


 
Κέικ σοκολάτας με ολόκληρα πορτοκάλια !!! Δεν υπάρχει ωραιότερο νηστίσιμο κέικ από αυτό και με λίγα υλικά!!


Υλικά
2πορτοκάλια μεγάλα
2 κούπες ζάχαρη οχι καλά γεμάτες
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 σοκολάτα κουβερτούρα η τρούφα
2 κούπες καλά γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ!!
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και κόβουμε στα τέσσερα τα πορτοκάλια!!Το ένα με την φλούδα του και το άλλο καθαρισμένο, τα βάζουμε στο μπλέντερ να μην γίνουν πολύ κρέμα θέλουμε να έχει κομματάκια μέσα!!Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη!!χτυπάμε στο μπλέντερ την ζάχαρη με το λάδι μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα τα ρίχνουμε και αυτά στην λεκάνη με τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με ενα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν!!!Ρίχνουμε την κούπα με το ινδοκαρυδο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και το αλεύρι!!Λαδώνουμε καλά την φόρμα μας και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα γεμάτη!!! ανάλογα με τον φούρνο και να βγαίνει το μαχαίρι μας στεγνό!!!
Για την επάλειψη
1 κουβερτούρα με δυο κουταλιές του γλυκού λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι!!
Συνταγή και φωτογραφία από Γωγώ Σαμίου.OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Σου εύκολα γευστικά αλμυρά !!!!


ΤΑ ΣΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ????ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΜΥΡΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

70 γρ βουτυρο,

150ml νερο,

110 γρ ζαχαρη,

αλατι,

μαυροπιπερο,

3 αυγα,

2 κ.γ.μαιντανο ψιλοκομμενο,

110 γρ μοτσαρελα,

50 γρ τριμμενο κασερι!!!      

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια το βουτυρο να βρασει 2 λεπτα!

Ριχνουμε το νερο -αλατι-πιπερι να βρασει 2 λεπτα!

Τελος ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα 2 λεπτα!     

Το κατεβαζουμε και βαζουμε το μείγμα σε ενα μπολ να κρυωσει 2 λεπτα!!

Στην συνεχεια ριχνωντας ενα ενα το αυγο χτυπαμε με το μιξερ!!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε το μαιντανο και την μοτσαρελα ανακατευουμε με μαριζ!

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι και με την βοηθεια ενος κουταλιου βαζουμε μιγμα πανω!!

Ψηνουμε στους 180 για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!

Γεμιζουμε με οτι θελουμε!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Εξαιρετικό γλυκό με φρυγανιές κρέμα σαντιγί σοκολάτα !!!!



ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΔΡΟΣΕΡΟ ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ-ΚΡΕΜΑ-ΣΑΝΤΙΓΙ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στο πυρεξ η στο ταψι (26 ν) μια σειρα φρυγανιες!!!

Κανουμε ενα ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 3 λεπτα!

Σιροπιαζουμε τις φρυγανιες!!

Κανουμε μια ΚΡΕΜΑ:

1 λιτρο γαλα,

80 γρ καστερ παουντερ ,

5 κ.σ.ζαχαρη και την ριχνουμε πανω στις.φρυγανιες!

Αφηνουμε να κρυωσει!! 

Κανουμε μια ΣΑΝΤΙΓΙ:

Χτυπαμε 2 φακελακια γκαρνι σκονη οπως αναγραφει η συσκευασια και την βαζουμε πανω στην κρυα κρεμα!

Το βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες!!

Στην συνεχεια φτιαχνουμε το ΓΛΑΣΟ:

125 γρ κουβερτουρα,

100 γρ κρεμα γαλακτος,

1 κ.σ.βιταμ!

Το αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας και στην συνεχεια βγαζουμε το κρυο γλυκο απο το ψυγειο και ριχνουμε με προσοχη το ΓΛΑΣΣΟ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΆΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Χαλβαδάκια ( με αλεύρι) !!!


 ·
Χαλβαδάκια ( με αλεύρι) για το καφεδάκι μας!!!!!

Υλικά
3/4 κουπας λάδι ελαφρύ
2 κούπες αλεύρι
2 μισή κούπες ζαχαρη
4 κούπες νερό
1 κ.σ κανέλα
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από μισό λεμόνι
1/2 κούπα σταφίδες

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρολίτσα βάζω τη ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και τη φλούδα πορτοκαλιού να βράσουν για 3-4 λεπτά.
Κρατάω στην άκρη.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα καβουρδιζω καλά το αλεύρι μου μέσα στο λαδι μέχρι να πάρει σκούρο ξανθό χρώμα ( όχι καμμένο).
Τραβάω από τη φωτιά και ρίχνω σταδιακά και προσεκτικά το σιρόπι μέσα στο καβουρδισμενο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτω και την κανελα. Αφού τελειώσει το σιρόπι προσθέτω τις σταφίδες και βάζω λίγο πάνω στη φωτιά ( μέτρια όχι πολύ δυνατή) και γυρίζω τον χαλβά μου μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αφήνω να πέσει η θερμοκρασία ελαφρώς ώστε να μπορώ να πλασω.
Κάνω τρουφακια ή κουταλιες όπως παλιά !!!!
Πασπαλιζω με λίγη κανέλα επιπλέον!!!
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Toνοσαλάτα φανταστική !!!!


 
·
ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ φανταστική....με ρύζι και λαχανικά!! Τρώγεται είτε ζεστ;h είτε κρύα ....και είναι πραγματικά πεντανόστιμη  .....!!!!Μπορεί να σταθεί και σαν κυρίως πιάτο ...αφού είναι πλούσια και χορταστική!!!


Υλικά
2 κούπες ρύζι parboiled
4 καρότα κομμένα σε κύβους
350 γρ καλαμπόκι γλυκό κατεψυγμένο η σε κονσέρβα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
350 γρ φρέσκα μανιτάρια
(πρόεραιτικα)
3 συσκευασίες τόνο σε νερό
Χυμό από ένα  ζουμερο λεμόνι
1 μισή σφηνάκι περίπου  ελαιόλαδο
Αλάτι 

.



Εκτέλεση
Καθαρίζω και κόβω τα καρότα σε κύβους.
Βράζω σε καλά αλατισμένο νερό το ρύζι μαζί με τα καρότα και το καλαμπόκι.
Παράλληλα σε ένα βαθύ μπολ , ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το μαϊντανό , στιβω το λεμόνι και προσθέτω και το λάδι.
Σουρωνω καλά το ρύζι και το γυρίζω μέσα στο μπολ με τα μυρωδικά.
Αν θέλω να προσθέσω φρέσκα μανιτάρια τα κόβω σε ροδέλες τα σοτάρω μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους  σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι και τα προσθέτω σε αυτό το σημειο.
Στραγγίζω τους τόνους καλά και ανακατεύω μέσα στο ρυζοτο με τα λαχανικά.
Σερβίρω ζέστη ή κρύα και απολαμβάνω!!!!
Καλή μας όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ