·
ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ φανταστική....με ρύζι και λαχανικά!! Τρώγεται είτε ζεστ;h είτε κρύα ....και είναι πραγματικά πεντανόστιμη .....!!!!Μπορεί να σταθεί και σαν κυρίως πιάτο ...αφού είναι πλούσια και χορταστική!!!
Υλικά
2 κούπες ρύζι parboiled
4 καρότα κομμένα σε κύβους
350 γρ καλαμπόκι γλυκό κατεψυγμένο η σε κονσέρβα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
350 γρ φρέσκα μανιτάρια
(πρόεραιτικα)
3 συσκευασίες τόνο σε νερό
Χυμό από ένα ζουμερο λεμόνι
1 μισή σφηνάκι περίπου ελαιόλαδο
Αλάτι
.
Εκτέλεση
Καθαρίζω και κόβω τα καρότα σε κύβους.
Βράζω σε καλά αλατισμένο νερό το ρύζι μαζί με τα καρότα και το καλαμπόκι.
Παράλληλα σε ένα βαθύ μπολ , ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το μαϊντανό , στιβω το λεμόνι και προσθέτω και το λάδι.
Σουρωνω καλά το ρύζι και το γυρίζω μέσα στο μπολ με τα μυρωδικά.
Αν θέλω να προσθέσω φρέσκα μανιτάρια τα κόβω σε ροδέλες τα σοτάρω μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι και τα προσθέτω σε αυτό το σημειο.
Στραγγίζω τους τόνους καλά και ανακατεύω μέσα στο ρυζοτο με τα λαχανικά.
Σερβίρω ζέστη ή κρύα και απολαμβάνω!!!!
Καλή μας όρεξη!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ