·
Χαλβαδάκια ( με αλεύρι) για το καφεδάκι μας!!!!!
Υλικά
3/4 κουπας λάδι ελαφρύ
2 κούπες αλεύρι
2 μισή κούπες ζαχαρη
4 κούπες νερό
1 κ.σ κανέλα
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από μισό λεμόνι
1/2 κούπα σταφίδες
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρολίτσα βάζω τη ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και τη φλούδα πορτοκαλιού να βράσουν για 3-4 λεπτά.
Κρατάω στην άκρη.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα καβουρδιζω καλά το αλεύρι μου μέσα στο λαδι μέχρι να πάρει σκούρο ξανθό χρώμα ( όχι καμμένο).
Τραβάω από τη φωτιά και ρίχνω σταδιακά και προσεκτικά το σιρόπι μέσα στο καβουρδισμενο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτω και την κανελα. Αφού τελειώσει το σιρόπι προσθέτω τις σταφίδες και βάζω λίγο πάνω στη φωτιά ( μέτρια όχι πολύ δυνατή) και γυρίζω τον χαλβά μου μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αφήνω να πέσει η θερμοκρασία ελαφρώς ώστε να μπορώ να πλασω.
Κάνω τρουφακια ή κουταλιες όπως παλιά !!!!
Πασπαλιζω με λίγη κανέλα επιπλέον!!!
Καλή επιτυχία!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ