Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Μηλοπιτάκια πολύ εύκολα και γευστικά !!!!


ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ!!!!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΩΝ:


Ψιλοκοβουμε στο τηγανι 4 μηλα ριχνουμε 4 κ.σ. αχνη ζαχαρη και αφηνουμε στο χαμηλο να πιουν τα υγρα τους!
Στο τελος ριχνουμε κανελα!

Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει! 

ΖΥΜΗ:

Βαζουμε στο μπολ 150 γρ μαργαρινη ,1 βανιλια,125 γρ αχνη ζαχαρη και τα ανακατευουμε καλα,ριχνουμε και 1 αυγο!!

Προσθετουμε σιγα -σιγα 300 γρ αλευρι φαριναπ και ζυμωνουμε!

Βαζουμε την ζυμη σε μια σακουλα και την αφηνουμε στο ψυγειο 30 λεπτα!

Στην συνεχεια την βγαζουμε και παιρνοντας λιγη -λιγη ζυμη την ανοιγουμε ενα μικρο φυλλαρακι βαζουμε στην μεση γεμιση και το κλεινουμε να γινει μπαλα!

Τα βαζουμε ολα στην λαδοκολλα στο ταψι τα παταμε και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 15 λεπτα!
Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και τα ραντιζουμε με αχνη ζαχαρη! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κορμός πάστα ταψιού !!!



ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ!!!! ΑΠΛΑ ΘΕΙΚΟ ΓΛΥΚΟ !!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ:      

Υλικα και Εκτελεση Κορμου::

2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ,

250 γρ βιταμ,

100 γρ αχνη ζαχαρη,

4 κ.σ.κακαο,

1 φλυντζ.του ελλην.καφ.κονιακ,

200 ml γαλα φρεσκο!!     

Βαζουμε στο μπολ βιταμ-αχνη-κακαο και τα δουλευουμε 5 λεπτα!

Ριχνουμε το κονιακ!

Τελος βουτωντας τα μπισκοτα στο γαλα τα ριχνουμε μεσα στο μείγμα! 

Τα ανακατευουμε! 

Βαζουμε το μείγμα στο ταψι(30χ27) και το ισιωνουμε!!!                   

ΣΑΝΤΙΓΊ:: 

Χτυπαμε 2 μορφατ μεταλλικα κουτια με 1 ζαχαρουχο γαλα!!!

Την απλωνουμε την σαντιγυ απαλα στο γλυκο!

Το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει!!!!!      

ΓΛΑΣΣΟ:

Βαζουμε στην εστια στο κατσαρολακι 250 γρ κρεμα.γαλακτος να ζεσταθει!

Σπαμε μεσα 250 γρ κουβερτουρα!

Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.βιταμ!

Ανακατευουμε συνεχεια κατα διαστηματα ωσπου να κρυωσει!

Τελος βγαζουμε το κρυο γλυκο και ριχνουμε το γλασσο σιγα-σιγα!

Και στην συνεχεια το βαζουμε στο ψυγειο!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Νηστίσιμα αφράτα κρουασάν με γέμιση μαρμελάδα !!!


Νηστίσιμα αφράτα κρουασάν με γέμιση μαρμελάδα αφρός  !!!

Συνταγη:

Βαζουμε στο μπολ 1 μιση ποτηρι χλιαρο νερο,1 φακελακι ξερη μαγια,5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη και ανακατευουμε με πηρουνι!

Το σκεπαζουμε για 10 λεπτα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε μεσα μισο ποτηρι σπορελαιο, λιγο αλατι,1 βανιλια και ανακατευουμε με πηρουνι!

Τελος προσθετουμε περιπου 1 κιλο αλευρι χουφτα χουφτα και ζυμωνουμε!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!

Την μεταφερουμε στον παγκο την ζυμωνουμε 5 λεπτα κοβουμε κομματια και κανουμε μπαλακια τα οποια μπαλακια τα ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια λαδωνοντας τα!Ανα 3 ανοιγουμε φυλλο το κοβουμε βαζουμε μαρμελαδα στην ακρη δινουμε το σχημα και τα.τοποθετουμε στο ταψι!

Τα αφηνουμε 30 λεπτα!

Τελος τα αλοιφουμε με γαλα καρυδας ανακατεμενο με λιγο κροκο(σαφραν κοζανης)εαν δεν εχουμε ζαχαρονερο βαζουμε και τα.ψηνουμε στους 180 βαθμους για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα !!!!


ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ:: 

Μετραμε τα υλικα με το ιδιο ποτηρι(200ml):

1 ποτηρι χυμο φρεσκων πορτοκαλιων,

1 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι σπορελαιο, 

1 κ.ξυσμα πορτοκαλιου,

1 μπεικιν,

1 βανιλια,

800 με 900 γρ αλευρι εδω το ρυθμιζουμε εμεις εμενα μου πηρε 7 ποτηρια! 

.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στην λεκανη τον χυμο-ζαχαρη-σπορελαιο και τα ανακατευουμε 2 λεπτα με συρμα!

Ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι,το μπεικιν,την βανιλια,το ξυσμα και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος ριχνουμε.σιγα-σιγα αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη να μην κολλαει!!!!

.

Πλαθουμε σε οτι σχεδιο τα βαζουμε στην λαδοκολα με.το.χερι δινουμε τον ογκο τα αλοιφουμε με γαλα καρυδας η εαν θελουμε τα αφηνουμε οπως ειναικαι στην συνεχεια τα ψηνουμε στους 200 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 20 λεπτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Εύκολα μπιφτέκια λαχανικών φούρνου !!!


 Εύκολα και πολύ νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών για όσους νηστεύουν και όχι μόνο με ότι έχουμε στο σπίτι!!

Υλικά
2 πατάτες
3 κολοκυθάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ντομάτα
μισή κούπα μαιντανό
2 κουτ σούπας δυόσμο
μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κρεμμύδι ξερό
αλάτι και πιπέρι


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/qDBIF7hKJIU

Πολύχρωμες πιπεριές με μοτσαρέλα και σαλάμι!!


 Πολύχρωμες πιπεριές με μοτσαρέλα και σαλάμι απίθανος μεζές για το κρασί μας!!!


Ενα εύκολο ορεκτικό για το τραπέζι μας και για να συνοδεύσουμε την μπύρα μας!! Δοκιμάστε τον και περιμένω τα σχόλια σας!!!


 Υλικά
-6 χρωματιστές πιπεριές
-300-350gr μοτσαρέλα τριμμένη
-1 μικρό σαλάμι αέρος ή σουτζούκι
-300gr έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/FeooUp54rp8

Εύκολη σοκολατίνα!!!


Εύκολη σοκολατίνα!!!

Κλασική κα αγαπημένη τούρτα των παιδικών μας χρόνων που αγαπάμε πολύ και είναι ότι πρέπει για τους λάτρεις της σοκολάτας!!! 


  Υλικά
 για το παντεσπάνι
-5 αυγά μεσαία
-130gr αλεύρι γοχ
-130gr ζάχαρη
-30gr κακάο
-20gr baking powder
 για το σιρόπι
-150gr ζάχαρη
-150ml νερό
-60ml κονιάκ
 για την κρέμα
-500gr σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο
-225ml φρέσκο γάλα πλήρες
-500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 για το στόλισμα
-τρούφα σοκολάτας
-γλυκό του κουταλιού κεράσι

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/DXnQCYKNH9A