Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Λεμόνι χυμός πορτοκάλι χυμός συμπυκνωμένος σπιτικός!!!


Λεμονι χυμός πορτοκάλι χυμός . Λεμονάδα και πορτοκαλάδα συμπυκνωμένη.Τωρα που υπάρχουν ακόμα λεμόνια και πορτοκάλια  τα ετοίμασα και όλα στην κατάψυξη για το καλοκαίρι.

Τα λεμόνια  και τα πορτοκάλια τα έστυψα τα σούρωσα και τα έβαλα σε μπουκαλάκια όταν χρειάζομαι βγάζω από την κατάψυξη και κατόπιν το διατηρώ στο ψυγείο.

Για την λεμονάδα 

1 λίτρο νερό 1 κιλό ζάχαρη το βράζω να γίνει σιρόπι περίπου 3 λεπτά το αφήνω να κρυώσει καλά και προσθέτω 1 λίτρο χυμό λεμονιού  το βάζω στα μπουκάλια και όταν σερβίρω το αραιώνω με νερό η ανθρακούχο νερό. 

Για την πορτοκαλάδα 

Μισό κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό τα βράζω και αυτά να γίνουν σιρόπι αφήνω να κρυώσει καλά και προσθέτω 6 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού τον βάζω και αυτό στο μπουκάλι και όταν σερβίρω προσθέτω νερό  η ανθρακούχο νερό.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Martha Martha

Γλυκο Nutellas !!!


·
Το γλυκό  αυτό το ονομάζω Γλυκο Nutellas Τζένη Τσανακτσίδου!!!Απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:: 

Ζεσταινουμε πρωτα 300 γρ γαλα και διαλυουμε μεσα 2 κ.σ Nutella και το αφηνουμε να κρυωσει!!!!!

 4 αυγα,

200 γρ ζαχαρη,

4 κ.σ.γαλα φρεσκο,

155 γρ αλευρι,

4 κ.σ.κακαο,

5 γρ μπεικιν,

1 βανιλια!!!! 

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον αφρατο ογκο τους!

Ριχνουμε το γαλα και χτυπαμε 1 λεπτο!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενα τα υπολοιπα υλικα αλλα τα ριχνουμε σε δοσεις και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ!!

Λαδωνουμε το πυρεξ η ταψι(26ν) ριχνουμε το μιγμα και στην συνεχεια το ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 30 λεπτα!

Οταν το βγαζουμε το σιροπιαζουμε με το κρυο γαλα! 

ΣΑΝΤΙΓΊ::: 

Χτυπαμε 500 γρ φυτικη κρεμα σαντιγυ με 5 κ.σ.Nutella!

Χτυπαμε την κρεμα να σφιξει ελαφρως και στην συνεχεια ριχνουμε κουταλια-κουταλια την Nutella!

Και στην συνεχεια την βαζουμε πανω στο γλυκο!

Και το βαζουμε στο ψυγειο!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πιτούλες στο τηγάνι... χωρίς λάδι. Γεμιστές !!!


Πιτούλες στο τηγάνι... χωρίς λάδι. Γεμιστές με φέτα και κεφαλοτύρι,.. ότι πρέπει για τοκολατσιό 🥰

Υλικά
200 γρ.χλιαρο γάλα
100 γρ λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
400γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μια τσιμπία ρίγανη

Ανακατεύω όλα τα παραπάνω υλικά με την σειρά που αναγράφονται. Ζυμώνουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σέ 8 μπαλάκι α. Τα ανοίγουμε λίγο με τα δάχτυλα μας βάζουμε φέτα ή ότι άλλο θέλετε και το κλείνουμε σε πουγκί και με έναν πλάστη ανοίγουμε σε μεγαλύτερο φύλλο. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Στο τέλος τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο!!!!
Εγώ τα μισά τα έκανα με φέτα- κεφαλοτύρι για τον έναν γιο και τα άλλα σκέτα για τον άλλο γιο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Rania Mantopoulou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Γλυκές κρέπες... απλές αλλά πολύ νόστιμες..!!!!!


Γλυκές κρέπες... απλές αλλά πολύ νόστιμες..!!!!!

Συνταγή

1,5 κούπα γάλα
1,5 κούπα αλεύρι
3 αυγά
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
¼ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σε αυτό το αλάτι. Προσθέτουμε έπειτα τη ζάχαρη και τα αυγά. Εδώ να σας πω ότι μπορείτε να βάλετε όση ζάχαρη θέλετε, εξαρτάται από το πόσο γλυκό θέλετε να είναι το φύλλο της κρέπας σας. Με το σύρμα, και αφού προσθέσουμε στο μπολ και 4 κουταλιές από το γάλα μας, ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί ένα πηχτός χυλός.
Κατόπιν, ρίχνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο γάλα και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα, μέχρι να γίνει λείος ο χυλός. Αν προτίθεστε να κάνετε τις κρέπες σας γλυκές, για να ενισχύσετε τη γεύση του φύλλου, μπορείτε να βάλετε ένα κουταλάκι κονιάκ. Σκεπάστε το μείγμα με μια πετσέτα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Κι εδώ αρχίζουν τα όμορφα! Αφού έχουμε παρασκευάσει το χυλό μας, ο οποίος έχει ήδη κρυώσει, ήρθε η ώρα για να φτιάξουμε τις κρέπες. Καταρχήν παίρνουμε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας, το οποίο ανάβουμε σε δυνατή φωτιά. Την ίδια στιγμή, βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι ώστε οι κρέπες μας να μην κολλήσουν. Όταν αυτό λιώσει, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε .

Εκτέλεση φωτό εκτέλεση από κ.  Rania Mantopoulou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Αυγοφέτες ωραιότατες !!!

Αυγουλάκια από το χωριό...  και μπαγιάτικο ζυμωτό 🍞
Ωραιότατες αυγόφετες !!!

Χτύπησα καλά 8 αυγουλάκια προσθεσα αλάτι- πιπέρι λίγο γάλα πέρασα μια μία φέτα ψωμιού και τηγάνισα σε μέτρια φωτιά με σπορελαιο. 

Τις έβγαζα μια μία σε απορροφητικό χαρτί!!!!

Αν θέλουμε από πάνω ρίχνουμε οτι θέλουμε αλλά και σκέτες !!!

Φανταστικές !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή   Rania Mantopoulou !ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Παξιμαδάκια νηστίσιμα με γλυκάνισο τραγανά !!!


 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΤΡΑΓΑΝΑ !!!

Υλικά
200 γρ.ηλιελαιο
250 γρ.χυμο φυσικό πορτοκάλι
150 γρ.ζαχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 βανίλια
1 κουταλάκι γλυκού μπεικεν
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σόδα
1 κουταλάκι γλυκού γλυκάνισο σκόνη
σταφίδες μαύρες
αμύγδαλο τριμμένο η ότι άλλο ξηρό καρπό έχετε
σουσάμι
4 ποτήρια περίπου αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα ψηστε σύμφωνα με την κουζίνα σας.
στον φούρνο μου ψήθηκαν σε 25 με 30 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=C9basEx6iZM&feature=share

Εκμεκ!! Πολίτικο γλυκό με τσουρέκι και μαστίχα !!!


Εκμεκ!! Πολίτικο γλυκό με τσουρέκι και μαστίχα ανεπανάληπτο σε όλα !!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Ενάμιση λίτρο γάλα αγελαδινό του εμπορίου
6 κουταλιές κρέμα Γιώτης στιγμής Βανίλια(την ζέστη κρέμα)
6 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ότι έχετε (έβαλα χοντρό)
1 κούπα του Nescafe ζάχαρη 200 γρ
1 κρόκο αυγού
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
Μιάμιση κούπα νερό
Μιάμιση κούπα ζάχαρη
Σταγόνες από χυμό λεμονιού
Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και το ρίχνουμε χλιαρό με κουταλιές επάνω στο τσουρέκι.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΊ
500gr φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής adoro


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
1 σπιτικό τσουρέκι ή ακόμα και 1 του εμπορίου που το κόβουμε χοντρές φέτες και το τοποθετούμε στην βάση του ταψιού!!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινήστε βάζοντας λίγο γάλα μέσα σε μία κούπα και διαλύετε την κρέμα Γιώτης!!
Σε κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα το σιμιγδάλι την ζάχαρη την μαστίχα την κρέμα Γιώτης και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξη!!Προς το τέλος αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τον κρόκο αυγού που έχετε χτυπήσει πριν σε ένα πιάτο!! Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει ,όταν κρυώσει καλά η κρέμα θα πήξη πιο πολύ και την βάζετε πάνω στη βάση από το τσουρέκι!!
Χτυπάτε με το μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα την φυτική κρέμα σαντιγί και την βάζετε πάνω στο γλυκό, κάνετε γραμμές με ένα πιρούνι, πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου φιστίκι υγιεινής κερασάκια εάν θέλετε,Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλύτερα και σερβίρουμε!!Η φόρμα μου είναι 23χ32 μακρόστενο τσέρκι,Καλή επιτυχία εάν το φτιάξετε!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ