Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Πρασόπιτα με καλαμποκάλευρο χωρίς φύλλο καταπληκτική !!!!


 
Σήμερα έφτιαξα μία Απίθανη καταπληκτική πολύ εύκολη γευστική και γρήγορη πίτα με πράσα και καλαμποκάλευρο χωρίς φύλλο ..δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε ..την εξαφανίσανε !!!! 

Υλικά για το ταψί το ρηχό της κουζίνας .

7 πράσα κομμένα σε ροδέλες λεπτές 

3 αυγά

500 γραμ καλαμποκάλευρο

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο 

φέτα τριμμένη με το χέρι  -όσο πιο πολύ τόσο πιο καλή εγώ έβαλα 500 γραμ περίπου

λάδι 

αλάτι λίγο 

πιπέρι  

Βάζω λάδι μπόλικο σε κατσαρόλα και ρίχνω τα πράσα με 1 φλιτζάνι νερό και τα σοτάρω μέχρι να πιεί το νερό και να δοκιμάσω να τρώγεται ..περίπου σχεδόν 10 λεπτά ανακατεύοντας που κ που .

Αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνω το γάλα ..ανακατεύω.

Αρχίζω και ρίχνω αλεύρι τόσο όσο να γίνει χυλός παχύρευστος αλλά όχι σφικτός .

Ρίχνω μέσα τα 3 αυγά λίγο αλάτι πιπέρι και ανακατεύω .


Θρυμματίζω και την φέτα και την προσθέτω ..προσθέτω και περίπου μισό φλιτζάνι λάδι και ξανά ανακατεύω και έτοιμο !!!

.

Παίρνω το ταψί της κουζίνας και το λαδώνω καλά ..ας έχει λίγο λαδάκι περίσσιο δεν πειράζει .

Από πάνω από το λάδι ρίχνω βροχηδών καλαμποκάλευρο  να πιάσει όλη την επιφάνεια .


Ρίχνω μέσα το μείγμα και το ισιώνω με το κουτάλι .

Από πάνω σε όλη την επιφάνεια ρίχνω μπόλικο καλαμποκάλευρο --- γαι ολη η διαδικασία με το καλαμποκάλευρο στην πίτα χρησιμοποίησα πακετάκι των 500 γραμμαρίων .

Πάνω από το καλαμποκάλευρο ρίχνω λαδάκι παντού και βρέχω τα χέρια μου και ραντίζω με νερό παντού στην επιφάνεια της .


 Ψήνω στους 180 βαθμούς αέρα  ή και αντίσταση να την δούμε να πάρει ωραίο χρώμα ..περίπου μισή ώρα.


Και έτοιμη η απίθανη αυτή πίτα ..αξίζει να την φτιάξετε γίνεται και τραγανή !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Τηγανόπιτες αφρός !!! Ετοιμες σε 10 λεπτά !!!


ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ ΑΦΡΟΣ!! ΕΤΟΙΜΕΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ !!!!


Υλικά
1 αυγό
1/2 κούπα γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1φακ μπεικιν παουντερ
2 κ του γλυκού αλάτι
3 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις η και φαρίνα.

.



Εκτέλεση
Χτυπάμε λίγο το αυγό!!
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί!!
Ανοίγουμε ένα φύλλο!!Όχι πολύ λεπτό ούτε και πολύ χονδρό!! Κόβουμε με κουπ-πατ και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι αραβοσιτέλαιο και σε βαθύ κατσαρολάκι!!Είναι πεντανόστιμες, κρατάνε μέχρι και τρεις μέρες σκεπασμένες μαλακές...!!!

 Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Τούρτα σάντουιτς πανεύκολη στο τσακ μπαμ με μπισκότα και κρέμα !!!


 
ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ Η ΚΡΕΜΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ???ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ!!!!!ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΡΕΜΑΣ ΥΛΙΚΑ:::

1 λιτρο γαλα,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κσ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεμ.αλευρι,

4 κ σ.βουτυρο,

1 βανιλια,

3 κροκους αυγων

Εβαλα 20 μπισκοτα στον πατο του πυρέξ ή ταψιού .. εριξα ζεστη την κρεμα και εκλεισα με 20 μπισκοτα από πάνω ..μετά στο ψυγείο λίγη ώρα να δέσει και έτοιμο !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κουλουράκια νόστιμα νηστίσιμα αρωματικά !!!!


 
ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ!!!!!

1 ποτηρι χυμο φρεσκο πορτοκαλιου η μανταρινιου,

1 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι σπορελαιο,

1 κ.γ.σοδα,

2 κ γ μπεικιν,

1 κ γ.βανιλια,

2 κ.ξυσμα πορτοκαλιου η μανταρινιου,

5 με 6 ποτηρια αλευρι εδω το ρυθμιζουμε εμεις!!!!

Βαζουμε στην λεκανη το λαδι,την ζαχαρη,τον χυμο και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε την σοδα και αφηνουμε να ενεργοποιηθει!

Συνεχιζουμε ριχνουμε την βανιλια,το μπεικιν,το ξυσμα και τα ανακατευουμε !!

Ριχνουμε πρωτα 2 ποτηρια αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε!!

Συνεχιζουμε ριχνουμε λιγο-λιγο αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να γινει μαλακη να μην κολλαει!!!

Τελος πλαθουμε οτι σχεδιο θελουμε τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα.ψηνουμε στους 200 βαθ.προθ αντιστ.μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!!!

Εκτέέση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Μιλφέιγ εύκολο !!!


Μιλφέιγ εύκολο ..!!

Υλικά:

750 ml γάλα
2 βανίλιες
4 αυγά
80 γρ. κορν φλάουρ
125 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
350ml κρέμα γάλακτος
1 φυλλο σφολιατας
Ζάχαρη άχνη, κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τη σφολιάτα, τη τρυπάμε με ενα πιρούνι παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Την βγαζουμε απο τον φουρνο και την αναποδογυριζουμε. Την πατάμε με τα χερια μας με μια πετσέτα γιατί είναι ζεστή και την βάζουμε να ψηθεί μεχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να έχει ψηθεί καλά, στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα (κρατάμε 100ml πριν ζεσταθεί). Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τα 100ml γάλα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Βάζουμε όλο το μείγμα με τα αβγά μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, με σύρμα, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη ηβοποια να ακουμπάει στην κρέμα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε την σαντιγί μέσα στην κρέμα ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Κόβουμε την σφολιάτα στη μεση και γύρω γύρω να την φέρουμε στα μέτρα που θέλουμε.
Σε ενα πυρέξ, ταψάκι βάζουμε το ένα κομμάτι σφολιάτας, από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα, το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας και την υπόλοιπη κρέμα. Τα κομμάτια που κόψαμε απο τριγύρω τα θρυμματίζουμε και τα ρίχνουμε πάνω από την κρέμα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κανέλα και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Σοκολατάκια βραχάκια !!!


Σοκολατάκια βραχάκια..!!


Υλικά
Αμύγδαλα καβουρδισμένα 300gr
Μία σοκολάτα γάλακτος nestle dessert
Μία σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη Παυλίδης
2 κουταλιές της σούπας λάδι ελαφρύ

.



Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο αλλά προσέχουμε να μην τα κάψουμε, και ενώ είχα λιώσει τις σοκολάτες σε μπεν-μαρί τις ανακατέψα με το λάδι και μετά έριξα τα αμύγδαλα μέσα, ανακάτεψα καλά να καλυφθούν με τη σοκολάτα και έστρωσα σε ταψί και πάνω σε λαδόκολλα μικρές κουταλιές.   άφησα στο ψυγείο να παγώσουν..!!! 

.


Απλώστε με το κουτάλι και πατήστε ελαφρά να γίνουν λεπτά τα σοκολατάκια για να είναι τραγανά και αφράτα !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Gogo Samiou  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πίτσα καρμπονάρα !!!!


ΠΙΤΣΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ❤️


ΥΛΙΚΑ για το ζυμαράκι μου❤️
1 κούπα του nescafe χλιαρό νερό (300γρ)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
2 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι ότι έχετε
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 διαφορετικά τυριά γκούντα emmental ανακατεμένα μεταξύ τους!!
ΥΛΙΚΑ για την γέμιση
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο
1 σκελίδα σκόρδο
3 αυγά
μπέικον και μανιτάρια όσο εσείς θέλετε
1 πιπεριά μέτρια
αλάτι κ πιπέρι
Κρέμα γάλακτος 200ml! για 3 πίτσες!!!!.

.


Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι την σκελίδα σκόρδου μπέικον και μανιτάρια, μόλις τσιγαριστουν ελαφρα αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σπάμε μέσα τα 3 αυγά τα οποία τα ανακατεύουμε καλά και αυτά ψήνονται...δεν θέλουμε πολύ να ψηθούν!!!Ανοίγουμε το ζυμαράκι με τα χέρια  σε ταψάκι λαδωμένο!!!!! ρίχνουμε πρώτα  το μείγμα και την πιπεριά ψιλοκομμένη και βάζουμε από πάνω τα τυρία και ρίχνουμε περίπου 70 γραμμάρια κρέμα γάλακτος στην κάθε πίτσα!!!!Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 200 βαθμούς κ σε αντιστάσεις!!!.

,



ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το ζυμαράκι!!!!
Ζεσταίνετε το νερό και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα διαλύετε την μαγιά μέσα,( προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η δύναμη της μαγείας και θα έχετε αποτυχία) στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι και το βούτυρο το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο με το σιμιγδάλι , φτιάχνετε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια σας και το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει στη συνέχεια βάζετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί η λίγο λαδάκι και ρίχνετε λίγο αλεύρι επάνω τοποθετείτε το ζυμαράκι και το ανοίγετε με τα χέρια σας μέχρι να καλύψετε όλο το ταψάκι σας,!!!!!
Αυτη η ποσότητα είναι για 3 πίτσες κανονικές του εμπορίου !!!Ψήνω 20 λεπτά στους 200 την κάθε μια!!!!Μπαίνουν κ κατάψυξη όπως είναι!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ