Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Μιλφέιγ εύκολο !!!


Μιλφέιγ εύκολο ..!!

Υλικά:

750 ml γάλα
2 βανίλιες
4 αυγά
80 γρ. κορν φλάουρ
125 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
350ml κρέμα γάλακτος
1 φυλλο σφολιατας
Ζάχαρη άχνη, κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τη σφολιάτα, τη τρυπάμε με ενα πιρούνι παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Την βγαζουμε απο τον φουρνο και την αναποδογυριζουμε. Την πατάμε με τα χερια μας με μια πετσέτα γιατί είναι ζεστή και την βάζουμε να ψηθεί μεχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να έχει ψηθεί καλά, στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα (κρατάμε 100ml πριν ζεσταθεί). Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τα 100ml γάλα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Βάζουμε όλο το μείγμα με τα αβγά μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, με σύρμα, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη ηβοποια να ακουμπάει στην κρέμα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε την σαντιγί μέσα στην κρέμα ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Κόβουμε την σφολιάτα στη μεση και γύρω γύρω να την φέρουμε στα μέτρα που θέλουμε.
Σε ενα πυρέξ, ταψάκι βάζουμε το ένα κομμάτι σφολιάτας, από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα, το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας και την υπόλοιπη κρέμα. Τα κομμάτια που κόψαμε απο τριγύρω τα θρυμματίζουμε και τα ρίχνουμε πάνω από την κρέμα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κανέλα και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ