Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Πως να βάψετε Αυγά με κρεμμύδια όπως παλιά!!!!


 


Πως να βάψετε αυγά με φυσική βαφή από φλούδες κρεμμυδιών όπως παλιά  !!!Όλα τα βήματα με γραμμάρια αναλυτικά 100% επιτυχία!!!

ΥΛΙΚΑ
40 γρ φλούδες από λευκά κρεμμύδια
40 γρ λευκό ξίδι
1900 γρ νερό
----------------------------------------
Λευκό ξίδι
-----------------------------------------
25 λευκά αυγά
Ηλιέλαιο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ : https://youtu.be/tXaUpNpJP1o

Πανεύκολο Παγωτό Sandwich BUENO Με 3 Υλικά !!!


 

Φτιάξτε πεντανόστιμα και πανεύκολα παγωτά sandwich bueno με μόνο 3 υλικά.
Είναι πανεύκολα και πολύ λαχταριστά!!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ μπισκότα digestive(2 πακέτα)
260 γρ φυτική κρέμα γάλακτος(κρύα)
200 γρ " Buono Sisinni " (κρέμα με φουντούκι και γάλα)
----------------------------------------------------
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
300 γρ Κουβερτούρα υγείας  (Sisinni)
Καρύδια
----------------------------------------------
18 κομμάτια

Δείτε Αναλυτικά την συνταγή εδώ : https://youtu.be/X0zESjdgdkY

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Μακαρονάδα με ντοματίνια πεντανόστιμη !!


 
Μακαρονάδα με ντοματίνια !!

Φαγητό που καλύπτει τις ανάγκες ενός καθημερινού μας γεύματος!!

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
2-3 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
20 ντοματίνια κομμένα στην μέση
βασιλικό ή μαϊντανό κατά προτίμηση
αλατοπίπερο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
τυρί τριμμένο χρησιμοποιώ κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας


Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας αφαιρώντας 10 λεπτά από τον χρόνο βρασμού που γράφει και τα σουρώνουμε κρατώντας 1 ποτήρι του νερού από το ζουμί τους .
Σε βαθύ πλατύ τηγάνι ,ή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το ψιλοτριμμένο σκόρδο ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα ντοματινια το αλάτι το πιπέρι και τα σοτάρουμε για λίγο και αυτά ακατεύοντας ελαφρώς μην μας διαλύσουν.
Σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το νερό που κρατήσαμε από το στράγγισμα τους και μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δούμε να εξατμιστεί όλο το νερό και να μείνουν τα μακαρόνια-ντοματίνια σχεδόν στεγνά.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε βασιλικό [αν είναι φρέσκος ακόμη καλύτερα ,ή, μαϊντανός ψιλοκομμένο κατά προτίμηση]
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.Καλή όρεξη!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Τάρτα φρούτων σπέσιαλ !!!



ΠΟΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΕ !!!!!ΤΑΡΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ!!!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ ΤΑΡΤΑΣ::

200 γρ μαλακο βουτυρο,

140 γρ ζαχαρη,

2 βανιλιες,

2 αυγα,

300 γρ αλευρι εδω το ρυθμιζουμε εμεις! 

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:

800 γρ γαλα φρεσκο(3 ποτηρια)

3 κ.σ καστερ παουντερ γεματες η κορν φλαουρ,

1 κ.σ.αλευρι γεματη κουταλια,

5 κ.σ.ζαχαρη,

50 γρ βουτυρο σε κομματακια,

1 βανιλια! 

ΦΡΟΥΤΑ:Διαφορα! 

ΣΙΡΟΠΙ ΓΥΑΛΙΣΜΑΤΟΣ:

ΥΛΙΚΑ:

30 γρ ζαχαρη,

100 ml νερο,

ενα μισο λεμονι βρασιμο ολα για 15 λεπτα!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ ΤΑΡΤΑΣ:::

Βαζουμε στο μπολ τα αυγα με την ζαχαρη και τα ανακατευουμε με το συρμα 2 λεπτα!!!!

Ριχνουμε τις βανιλιες,το βουτυρο και τα ανακατευουμε! 

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε !

Θελουμε αφρατη ζυμη μαλακη να μην κολλαει!

Βαζουμε λαδόκολλα στο τσερκι (26ν) η σε ταρτιερα και βαζουμε την ζυμη μεσα!

Την παταμε καλα και στην συνεχεια την τρυπαμε παντου με ενα πηρουνι!!!

Την ψηνουμε στους 180 βαθμους προθ αντισ.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει !

Εμενα μου πηρα 25 λεπτα!

Την βγαζουμε και την αφηνουμε να κρυωσει! 

ΚΡΕΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ::: 

Βαζουμε λιγο γαλα σε ενα μπολ!

Ριχνουμε το καστερ η κορν και το αλευρι και τα ανακατευουμε! 

Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει!

Ριχνουμε το μείγμα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο! 

Την αφηνουμε 5 λεπτα ανακατευοντας την και στην συνεχεια την ριχνουμε πανω στην ταρτα!!

Αφηνουμε να κρυωσει!!!!! 

Κοβουμε φρουτα και τα βαζουμε πανω!!!! 

Τελος αφου εχει κρυωσει τα καλα δεμενο σιροπι με ενα πινελο περναμε ολη την επιφανεια της ταρτας! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κουλουράκια !!!


Ετοιμα τα κουλουράκια μας έγιναν πάρα πολύ νόστιμα❤️ η μικρή τρελάθηκε ♥️τις άρεσαν πάρα πολύ . Η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ έβαλα μέλι και όχι ζάχαρη ( την ίδια ποσότητα με τη ζάχαρη) !!!

Κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού
Υλικά
4 αυγά.
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό.
2 κεσεδάκια ζάχαρη.
2 κεσεδάκια σπορέλαιο.
10 κεσεδάκια αλεύρι.
2  φακελάκια μπεκιν παουντερ .
1 κ.γ.μαχλεπι.
1 κ. γ. Κακουλε.
1 κρόκο αυγού για επάλειψη.
Σουσάμι.
Εκτέλεση.
Έριξα σε μια λεκάνη τη ζάχαρη με το λάδι ανακάτεψα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια έριξα τα αυγά, το γιαούρτι, ανακάτεψα ελαφρώς, τέλος τα μπαχαρικά τα μπεκιν και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
Αφησα τη ζύμη 15 λεπτά να ξεκουραστει επλασα και αλειψα με κρόκο και πασπαλισα με σουσάμι έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 αέρα στο περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Εκτέλεση  φωτό   Αννα Κασσανδρεια Συνταγή από κ.Κατερίνα Μαδίκα Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!!

Ταραμοκεφτεδες στο φούρνο !!!!


·
Ταραμοκεφτεδες στο φούρνο !!!!

Μουσκευω 500 γρ ψωμί 🍞 χωρίς κόρα και έπειτα το στύβω καλά να αποβάλλει όλη την ποσότητα του νερού.

Το βάζω στο μπλέντερ με 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 κρεμμύδι ξερό 1 κουτ σούπας ελαιόλαδο μισό ματσάκι μαϊντανό λίγο δυόσμο και άνηθο και 70 γρ ταραμά πιπέρι και χυμό μισού λεμονιού.

Τοποθετώ το μείγμα σε μπολ .

Προσθέτω 12 κουτ.σουπας τριμμένη φρυγανιά και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.

Πλάθω σε κεφτεδάκια και ψήνω στους 200 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά στο Γκριλ του φούρνου 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.Καλή απόλαυση!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Katerina Karaiskou Οι Χρυσοχερες-ηδες

Αρωματισμένη φέτα !!!!


 

Φέτα σε ελαιόλαδο !!!

Τοποθετουμε σε κομμάτια τη φέτα και προσθέτουμε κόκκινη πιπεριά 1 φύλλο δάφνης ρίγανη άνηθο κόκκους πιπεριού και καλής ποιότητας ελαιόλαδο.

Διατηρούμε στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

Η φέτα αρωματίζεται υπέροχα.

Μπορούμε να προσθέσουμε τα μυρωδικά της αρεσκείας μας.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Katerina Karaiskou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ