Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Πτι φουρ νηστίσιμα !!!


Νηστίσιμα πτι -φουρ !!!
Υπέροχα με γέμιση μαρμελάδα φράουλαςκαι ροδάκινου !!  Λιώνουν στο στόμα !!!


Υλικα :
250 γρ .βιταμ🧈
6 κ.σ.ζαχαρη αχνη🍙
Χυμο απο ενα πορτοκαλι 🍊
3 κ.σ.κορν φλαουερ
1/2 φακ.μπεικιν
1 καψ.βανιλια
350 περιπου αλευρι γ.ο.χ.
Μαρμελαδα της αρεσκειας σας
Σοκολατ κουβερτουρα,ξηρους καρπους,ινδοκαρυδο για την επικαλυψη.
Ετοιμαζουμε την ζυμη μας η οποια ειναι αφρατη μαλακη και με κορνε κανουμε τα σχεδια σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους για 20 λεπτα .
Μολις κρυωσουν τα γεμιζουμε με την μαρμελαδα μας .
Λιωνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτουρα με λιγο σπορελαιο βουταμε τα πτι φουρ μας και πασπαλιζουμε με ινοκαρυδο και ξηρους καρπους.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Μαρινα Μισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Τυρομπαλάκια στο λεπτό πεντανόστιμα !!!

Τα πιο ωραία εύκολα πάαααρα πολύ γρήγορα με λίγα υλικά τυρομπαλάκια μόλις τα έψησα για τα παιδιά που πεινούσαν και τα εξαφανίσανε !!!!

Υλικά 

1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο 

1 κεσεδάκι λάδι ελαφρύ 

2 αυγά 

Αυτά τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με το σύρμα .

Αμέσως μετά προσθέτουμε 400 γραμ φέτα τριμμένη με το χέρι και ανακατεύουμε ξανά.

Προσθέτουμε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περίπου μισό κιλό θα το δείτε να πλάθετε σε μπαλάκι και το σταματάτε .


 

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι ..εγώ δεν βάζω .

Προθερμαίνουμε τον φούρνο αέρα στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε το ταψί .

Πλάθουμε μπαλάκια τα βάζουμε στο ταψί και σε ένα μπολ βάζουμε ένα κρόκο με λίγο λαδάκι και ανακατεύουμε .

.



Με πινέλο τα περνάμε από πάνω και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς !!!

Συνταγή από κ. Παλμύρα Αρίστου 

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα με φράουλες στο τσακ μπαμ !!!!


Γρήγορη , δροσερή και νόστιμη τάρτα με φράουλες 🍓🍓

Υλικά:
225 γρ.μπισκότα τύπου digestive
110 γρ. βούτυρο
1 κρέμα πατισερί Γιώτης
400 γρ. γάλα
Φράουλες
Λίγη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και λιώνουμε το βούτυρο. Ομογενοποιούμε τα δύο υλικά στη φόρμα τάρτας και τοποθετούμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρέμα πατισερί με το γάλα.
Πλένουμε τις φράουλες και αφού τις σκουπίσουμε καλά , τις κόβουμε σε κομμάτια.
Απλώνουμε την κρέμα πατισερί στη βάση τάρτας που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε τις φράουλες. Γαρνίρουμε με λίγη άχνη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου και η τάρτα μας είναι έτοιμη !!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Lena Paris ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μπισκότα μερέντας !!!


Αγαπάτε την Μερέντα ;;;εγώ πολύ.
Μπισκοτα μερεντας λοιπον.Ειναι τοσο νοστιμα τοσο μερεντενια και τοσο ευκολα  !!!


Υλικα 180 γρ Μερεντα
1 αυγο
150 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
Λιγο μπεικιν 1/2 κ.γ.
Χτυπαμε με το συρμα το αυγο με την μερεντα να γινουν ενα και προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν ανακατευουμε με το κουταλι.Το μειγμα μπορει να σας κολλαει αλλα ετσι πρεπει να ειναι.Βρεχουμε τα χερια μας και πλαθουμε μικρα μπαλακια και κανουμε στην μεση μια τρυπουλα με το πισω μερος μιας ξυλινης κουταλας και βαζουμε μερεντα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 10 με 12 λεπτα .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ Μαρινα Μισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Κέικ με μπισκότα και γλάσο σοκολάτας Θεικό !!!!


 Ολοι με ρωτάνε πως το κάνω τόσο αφράτο θα σας γράψω τα δικά μου tip που με τα χρόνια έχω ανακαλύψει και εφαρμόσει με επιτυχία

1) όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου π.χ το γάλα θα το θερμάνουμε λίγο
τώρα τα αυγά αν έχετε ξεχάσει να τα βγάλετε από το ψυγείο θα ζεστάνουμε λίγο νεράκι και θα τα βάλουμε μέσα για 10 λεπτά ζεστό όχι καυτό και εννοείται ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε και δεν θα τα ξαναβάλουμε ψυγείο

2) τα ασπράδια θα τα κάνουμε μαρέγκα σφιχτή και θα τη προσθέσουμε στο τέλος στο κέικ ανακατεύοντας με μαριζ όχι με το μίξερ

3 ) η λιπαρή ουσία που προσθέτω εγώ είναι καλαμποκελαιο έχω διαπιστώσει ότι και αυτό βοηθάει στο φούσκωμα

4) το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο και να το προσθέσουμε σε τρεις δόσεις στο κέικ όχι όλο μαζί

5 ) η φόρμα μας πρέπει να είναι καλά λαδωμένη και περασμένη με ένα στρώμα αλευριού για να ξεκολλήσει εύκολα από τη φόρμα δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 40 λεπτά και με μαχαίρι δοκιμάζουμε αν ψήθηκε και όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και με ένα μαχαιράκι το περνάμε γύρω γύρω να το βοηθήσουμε να ξεκολλήσει

Υλικά για το κέικ

2 φλυτζάνια ζάχαρη όχι γεμάτα μπορείτε και 1,5 φλυτζάνι
1 φλυτζάνι καλαμποκελαιο
5 αυγά
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι γαλα
1 φαρίνα κόκκινη
1 πακέτο μπισκότα γεμιστά βανίλια
Επικάλυψη Μερέντα 4 κσ γεμάτες με 1 κσ καλαμποκελαιο φουντούκια τριμμένα
Το φλυτζάνι 240 γρ

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη τους κρόκους το λάδι να λιώσει η ζαχαρη προσθέτουμε τις βανίλιες το γάλα το αλεύρι σιγά σιγά και στο τέλος τα ασπράδια με τη μαριζ σπάμε τα μπισκότα τα ενώνουμε με απαλές κινήσεις βάζουμε στην αλευρωμενη φόρμα και ψήνουμε αντιστάσεις 180 κοιτάμε με το μαχαίρι ποτέ ψήθηκε όταν κρυώσει βάζουμε την επικάλυψη
Καλή επιτυχία!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βικη Αναματερου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κέικ αφράτο γευστικό με άρωμα πορτοκαλιού !!!



ΝΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΑΣ????? 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:::

5 αυγα,

1 ποτηρι χυμο φρεσκων πορτοκαλιων,

1 ποτηρι σπορελαιο, 

500 γρ αλευρι Φαριναπ,

ξυσμα 2 πορτοκαλιων,

1και 1/2 ποτηρι ζαχαρη,1 βανιλια!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!

Ριχνουμε εναλλαξ τον χυμο και το σπορελαιο!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι το ξυσμα την βανιλια!

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ αντιστ.μεσαια σχαρα για 50 λεπτα!

Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε αλλα 10 λεπτα !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Μιλφέιγ !!!



Μιλφέιγ !!!

2 πακέτα σφολιατινια έτοιμα

Κρέμα πατισερι

250 γρ κρέμα γάλακτος
3 κ σ ζάχαρη άχνη

Κρέμα
2 αυγά
125 γρ ζάχαρη
2 κσ κορν φλάουρ
2 κσ αλεύρι
250 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ γάλα φρέσκο
50 γρ βούτυρο
1 βανίλια

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα την κρέμα γάλακτος την βανίλια και τη ζάχαρη
Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά το αλεύρι το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε προσθέτουμε το χλιαρό γάλα στο μπολ και όλο αυτό το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να πήξει
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο
Το αφήνουμε να παγώσει σκεπασμένο με μεμβράνη και όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε το αφρατευουμε στο μίξερ

Βάζουμε μια στρώση σφολιατινια στο ταψί από πάνω την κρέμα που την έχουμε αφρατεψει στο μίξερ άλλη μια σειρά σφολιατινια και από πάνω την κρέμα γάλακτος που την έχουμε χτυπήσει με την άχνη να γίνει σαντιγί κρατάμε 3 σφολιατινια και τα τρίβουμε για ντεκόρ .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Βικη Αναματερου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ