Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Πορτοκαλόφλουδες μπαστουνάκια με επικάλυψη σοκολάτας !!


Υλικά
Για 4-6 άτομα

5 μεγάλα πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού χυμός λεμονιού

Για την επικάλυψη
κρυσταλλική ζάχαρη
λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Απο την προηγούμενη μέρα πλένουμε στο νεροχύτη της κουζίνας πολύ καλά τα φρούτα, χαράζουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τις φλούδες. Τις βάζουμε σε μπολ, τις καλύπτουμε με νερό και με κάτι βαρύ για πάνε στον πάτο.
Τα αφήνουμε 8-10 ώρες, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.

Την επομένη βράζουμε νερό. Κόβουμε τις φλούδες κατά μήκος, σε μπαστουνάκια, και τις βυθίζουμε στο βραστό νερό για 2 – λεπτά.
Αμέσως κρυώνουμε και σουρώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τις αφήνουμε σε πιατέλα να στραγγίσουν καλά. Βράζουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το λικέρ σε παχύ σιρόπι.

Προσθέτουμε τις φλούδες και ανακατεύοντας ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε τις φλούδες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε στη σχάρα για να στεγνώσουν καλά.
Τότε τις μισές φλούδες τις κυλάμε σε δίσκο με κρυσταλλική ζάχαρη, να καλυφθούν καλά γύρω- γύρω, και τις άλλες μισές τις βουτάμε (το μισό μπαστουνάκι) σε λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα.
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Xαλβάς σιμιγδαλένιος βελούδινος !!!!


Μερίδες: 18
Υλικά
1 φλιτζάνι λάδι  [μισό καλαμποκέλαιο μισό ελαιόλαδο]
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψηλό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 1/2 φλυτζάνια νερό
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα ,η αμύγδαλα
1 ξύλο κανέλας
κομματάκια πολύ ψιλοκομμένα από φλούδα πορτοκάλι
κανέλα




 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι,τα σιμιγδάλια,τις σταφίδες ,το ξύλο κανέλας, τα  καρύδια,και το ψιλοκομμένο πορτοκάλι
ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγη λίγη και την ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα .
Αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει να το δούμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας ,τότε είναι έτοιμος .



Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει και τον βάζουμε σε ταψάκι η σε φόρμα .
Τον κόβουμε όταν κρυώσει και σερβίρουμε .



Προσοχή
Το χρώμα του χαλβά δεν πρέπει να είναι Πολύ σκούρο αλλά ανοιχτόχρωμο .Καλή επιτυχία !

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτες τηγανίτες ,υπέροχη η γεύση τους !!!


Υλικά:

3-4 πατάτες
3 αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
Λίγο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι  και πιπέρι
Αλεύρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και τρίψετε τις πατάτες στην μεσαία πλευρά του τρίφτη. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το μαϊντανό, αλάτι  πιπέρι. Ανακατεύομαι και προσθέτουμε αλεύρι λίγο λίγο να δούμε να στέκεται  ο χυλός  να μην είναι νερουλός
Προθερμαίνετε σε τηγάνι -να μην καεί- το ελαιόλαδο. Ψήνετε τις τηγανίτες ώσπου να χρυσίσουν καλά. Παίρνουμε κουταλιές ή τους πλάθουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι.
 Συνδυάζονται  με όλα τα κρεατικά
Σημείωση
Αν το μείγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι..Καλή 'ορεξη !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Παπουτσάκια μπουκιά και συγχώριο !!!


Τα λόγια εδώ είναι περιττά !!!

 Υλικά
6 μελιτζάνες ομοιόμορφες φλάσκες
500 γραμ.κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
5 κλωνιά μαϊντανό
3 ντομάτες ώριμες στο τρίφτη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη-λίγη κανελίτσα προαιρετικά
1/2 ποτήρι νερού κρασί λευκό



Κρέμα
5 κουταλιές φυτίνη βούτυρο
8 κουταλιές αλεύρι
2 κρόκους αυγών
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 χούφτα τυρί τριμμένο
αλάτι λίγο



Εκτέλεση
Μελιτζάνες
Πλένουμε ,κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες αφού κόψουμε τα κοτσάνια ,τις σκάβουμε λίγο  στην μέση με την βοήθεια ενός μαχαιριού κι ένα μαζί κουταλάκι για να τις γεμίσουμε με το κιμά και την κρέμα τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ιδρώσουν έτσι δεν τραβάνε λάδι πολύ και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ΄
Τις τοποθετούμε στο ταψί μας στην σειρά.
 


Κιμάς
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκορδάκι,το μαϊντανό,και το κιμά μαζί και σοτάρουμε πατώντας το κιμά με ξύλινη κουτάλα να γίνει σπυρωτός .
Ρίχνουμε το αλάτι,πιπέρι.κανελίτσα,ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύουμε σβήνουμε με το κρασί και σε 5 λεπτά προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες μαζί με 1/2 ποτήρι  νερό και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζομαι να πήξει εντελώς ο κιμάς τον θέλουμε σχεδόν στεγνό.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες στο ταψί με το κιμά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα να βάλουμε την κρέμα.
Κρέμα μπεσαμέλ
Βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία [βασικό] το βούτυρο ,μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη [σύρμα]Μόλις γίνει σαν μάζα  μαζί με το βούτυρο ρίχνουμε το γάλα [δεν το ζεσταίνουμε από το μπουκάλι κατ ευθείαν ]ανακατεύουμε συνέχεια ,μόλις αρχίσει και πήζει προσθέτουμε το ελάχιστο αλάτι ,τους κρόκους αυγών ,και μία χούφτα γεμάτη τυρί τριμμένο ,ανακατεύουμε για λίγο κι έτοιμη !
Βάζουμε επάνω σε κάθε μελιτζάνα κρέμα να σκεπάσει το κιμά ,ρίχνουμε και λίγο τυρί τριμμένο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ροδίσει η κρέμα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες .Καλή όρεξη !!!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .

Πατατόπιτα στα γρήγορα !!!




Πολύ εύκολη πατατόπιτα με απίθανη γεύση !!! Μαζί με μία σαλάτα μπορεί να γίνει το μεσημεριανό μας γεύμα !!!! Επειδή με ρωτάτε τις πατάτες δεν τις βράζουμε .

Υλικά μερίδες  5 με 6
3 μεγάλες πατάτες
2 κρεμμύδια μέτρια
αλάτι
πιπέρι
1 κοφτή κουταλιά  γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλεύρι περίπου 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού και λίγο λιγότερο
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανο
λίγο ελαιόλαδο .



Καθαρίζουμε πλένουμε και τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Τις στίβουμε αρκετά και τις βάζουμε σε μπολ.
Τρίβουμε στον ίδιο μέρος του τρίφτη και τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε μέσα στις πατάτες -δεν τα στίβουμε τα κρεμμύδια-


Προσθέτουμε και το αλάτι πιπέρι και μπέικιν το αλεύρι και με  ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά -εγώ το έκανα με το χέρι.
Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το στρώνουμε στο τηγάνι μόλις ζεσταθεί λίγο .
Το μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία να μην αρπάξει αλλά και για να ψηθεί μέσα .
Με ένα πιάτο αναποδογυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά .




Το βάζουμε στην πιατέλα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε!
*Θα σας συνιστούσα να το βάλετε σε πιο μεγάλο τηγάνι να γίνει πιο λεπτό -αν κι έτσι έγινε νοστιμότατο !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Λουκουμάδες !!!


Υλικά για την ζύμη
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500ml Νερό χλιαρό
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
2 βανίλιες
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα τριμμένη
μια πρέζα αλάτι
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα Μέλι θυμαρίσιο
Σουσάμι
Κανέλα



Εκτέλεση

Μέσα σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το χλιαρό νερό την μαγιά  την ζάχαρη την κανέλα τις βανίλιες το αλάτι!!
Προσθέστε  σταδιακά και λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει η ζύμη ένας πηχτός χυλός !
Σκεπάστε την ζύμη και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 45-50 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί!!
Στην συνέχεια βάζετε λάδι να κάψει καλά και με ένα κουταλάκι του γλυκού αφού το βουτάτε μέσα σε ένα ποτήρι με νερό κάθε φορά παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και ρίχνετε να τηγανιστούν !! Είναι πολύ τραγανοί απ έξω και μέσα πολύ αφράτοι !!

Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

Πατάτες ροστί -Απίθανη συνταγή !!!

Αυτή η καταπληκτική συνταγή για πατάτες που στην πραγματικότητα είναι... τηγανητές απλώς είναι διαφορετικά φτιαγμένες, συνηθίζεται πάρα πολύ στο εξωτερικό, γίνεται εύκολα, ταιριάζει με κρεατικά, μπιφτέκια, σνίτσελ αλλά και αυγά. Αφήσαμε τα αυγά για το τέλος γιατί μπορείτε να τηγανίσετε δυο αυγά μάτια, να τα τοποθετήσετε πάνω στην πατάτα ροστί κι όταν τα τρώτε, θα σπάει ο κρόκος πάνω στην πατάτα που είναι πραγματικά... απόλαυση. Πάμε να δούμε πώς γίνεται...

Τι χρειαζόμαστε

    Πατάτες ψιλοκομμένες στον τρίφτη
    Λίγο αλεύρι
    Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
    Ψιλοκομμένο κρεμμύδι στον τρίφτη



Πώς θα ετοιμάσουμε τις πατάτες ροστί

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού. Όχι την πολύ λεπτή πλευρά, τη μεσαία.
    Παίρνουμε την τριμμένη πατάτα και την στραγγίζουμε με τα χέρια μας, να φύγουν τα υγρά, την τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγουν κι άλλα νερά και την αφήνουμε σε ένα μπολ.
    Τρίβουμε και το κρεμμύδι στον τρίφτη, αυτή τη φορά στο λεπτό σημείο και το ρίχνουμε στην πατάτα.
    Ανακατεύουμε την πατάτα με το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε και λίγο αλεύρι.
    Φτιάχνουμε σαν μεγάλες ή πιο μικρές πίτες με τα χέρια μας, πλάθοντας την πατάτα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και αναποδογυρίζουμε με την βοήθεια ενός πιάτου .
    Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

* Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μου είπαν ότι γίνεται και στον φούρνο .
womannow.gr
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ