Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα !!!


  Ακόμα κι έπειτα από ημέρες παραμένουν το ίδιο φρέσκα!! Δοκιμάστε τα  και θα με θυμηθείτε !!!

 Υλικά ---Μετράμε την δοσολογία με το κουτί από το ζαχαρούχο γάλα --
1 κουτί ζαχαρούχο ,
3 κουτιά ζάχαρη,
2 κουτιά ηλιέλαιο[εγώ έβαλα λιγότερο και πρόσθεσε βούτυρο,
6 αυγά,
2-3 βανίλιες ,
1 φακελάκι μπεικιν,
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
και ενάμιση κουταλάκι από κάθε μυρωδικό, δηλ μαστίχα, μαχλέπι, κακουλέ.,
3 κουτιά ζεστό νερό και 200 γραμ νωπή μαγιά.



Τι κάνετε
Βάζεις πρώτα το ζεστό νερό με την μαγιά να διαλυθεί καλά, και σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζεις το γάλα,την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια να διαλυθούν καλά , μετά τα μεταφέρεις στην λεκάνη με την μαγιά και σιγά σιγά βάζεις όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζεις και αφήνεις 2 ώρες να φουσκώσουν , μετά πλάθεις, αλείφεις με αυγό και ψήνεις σε λαδόκολλα στους 180 μισή ώρα στις αντιστάσεις.Kαλή επιτυχία !!!
Συνταγή από  Κaterina Xristopoulou-Mitsaki -

Αφράτα Πιροσκί με φέτα. Απλά τέλεια !!!.


Το τέλειο βραδινό, και όχι μόνο, σνάκ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Τα πιροσκί τρώγονται και κρύα αλλά συνήθως τα βάζω για λίγο στην τοστιέρα και μπούμ….τέλεια.Καλή όρεξη.!


Υλικά:

Για τη ζύμη
* 1 κούπα χλιαρό νερό
* 1 κούπα χλιαρό γάλα
* 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
* 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
* 1 κουτ. γλ. αλάτι
* 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

* 2 1/2 κούπες τυρί φέτα, τριμμένο
* 1 1/2 κουτ. γλ. ρίγανη
* 1 αυγό
* 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι
* Λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση :

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη , ανακατέυουμε με κουτάλι, και αφήνουμε για λίγα λεπτά .

Στη συνέχεια, συνδέουμε τον γάντζο, και προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Χτυπάμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, αφράτη και ελαστική.



Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί φέτα, αυγό, τη ρίγανη και το πιπέρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε με τον πλάστη, η με το χέρι κάθε μπάλα σε κύκλο.


Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας απο τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο , πιέζοντας ελαφρώς με τα δάκτυλά μας τις άκρες .



Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα πιροσκί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετούμε τα πιροσκί σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το επιπλέον λάδι και σερβίρουμε .

Από My Greekitchen
 http://mygreekitchen.gr

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τυροπιτάκια του λεπτού !!!



Έτοιμα για βραδινό  για το σχολείο για κολατσιό !!
 Τα ποιο εύκολα τυροπιτακια !!!

Υλικά:
αλεύρι που φουσκώνει -ποσότητα τόση ώστε να πλάθονται μπαλίτσες .
1 γιαούρτι 200 γραμμαριων
200ml ηλιέλαιο,
2 αυγά,
400 γραμμάρια φέτα( βγω βάζω και λίγο γκούντα γύρω στα 100 με 150 γραμμάρια),
λίγο αλάτι λίγο πιπέρι.

Εκτέλεση:
Σε μία λεκανίτσα χτυπάμε λίγο τα αυγά το λάδι το γιαούρτι ρίχνουμε το αλεύρι και τέλος το τυρί.
Τα ανακατεύουμε όλα και πλάθουμε μπαλάκια (εγώ τα κάνω 40 γραμμάρια)
Σε λαδόκολλα τα  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς αφού τα αλείψουμε πρώτα με αυγό .
Χρόνος ψησίματος ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά ανάλογος τον φούρνο να πάρουν ωραίο χρώμα.
Είναι τέλια και πανεύκολα!!!!!Καλή επιτυχία !!!!!

Σοφία Κελεπούρη

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα Θεική με πολύ ωραία ζύμη !!!



Υλικά για την ζύμη

2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
30 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ σ λάδι
1/2κ γλυκού ζάχαρη
 1/2 κ γλυκού αλάτι

 Για την πίτσα

15 φέτες ζαμπόν
500 γραμ  γκούντα τριμμένο
2 πιπεριές
8  φέτες μπέικον
1 κουτάκι μικρό μανιτάρια κονσέρβα [η  και  φρέσκα]

Για την σάλτσα

2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού βασιλικό
λίγο αλάτι
πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο



 Εκτέλεση ζύμης

 Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε  μία λακουβίτσα ,Σε ένα ποτήρι νερό χλιαρό ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και  το φακελάκι την μαγιά και  την ζάχαρη και  το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο αλεύρι κ ζυμώνουμε , /αν χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω προσθέτουμε / να γίνει μία  ζύμη ελαστική .
Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στο διάστημα αυτό βάζουμε  σε  ένα κατσαρολακι .την ντομάτα ,την ζάχαρη,το αλάτι ,πιπέρι,λάδι, το βασιλικό  και λίγο νερό  και το βράζουμε να πήξει λίγο η σάλτσα μας περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας.
 Παίρνουμε το ταψί μας το περνάμε όλο στην επιφάνεια με λάδι ραντίζουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε να μείνει ελάχιστο.





Βάζουμε μέσα την ζύμη στη μέση του ταψιού ..πατάμε την ζύμη με το χέρι να γίνει πλακέ και με το ειδικό ξύλινο ροδάκι την απλώνουμε σε όλο το ταψί. Κάνουμε  με τα δάχτυλα λακουβίτσες ελαφρώς  και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα.
Αμέσως μετά βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το γκούντα τριμμένο [κρατάμε λίγο για το τέλος] μετά το ζαμπόν ,την πιπεριά ,τα μανιτάρια το μπέικον σε κομματάκια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο τυρί όλη την επιφάνεια .




Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω -κάτω ,ο χρόνος ανάλογα την κουζίνα ,Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !! Αν την φτιάξετε ακριβώς έτσι Ίσως η ωραιότερη πίτσα που θα έχετε φάει από τα χεράκια σας !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ--> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Σούπερ Σοκολατόπιτα !!!




ΥΛΙΚΆ
240 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια,
220 γραμμάρια βούτυρο,
7 αυγά,
300 γραμμάρια ζάχαρη,
120 γραμμάρια αλεύρι,
30 γραμμάρια κακάο,
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ,
2 φλιτζάνια,τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο

 ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν Μαρί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο,στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε αυγά με.ζάχαρη 12 λεπτά,προσθέτουμε την κουβερτούρα,κονιάκ,.
Σταδιακά προσθέτουμε αλεύρι κακάο.
Και τέλος τα καρύδια.
Ψήνουμε 20 λεπτά

ΓΛΑΣΣΟ
160 γραμμάρια κουβερτούρα
160 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος
Περιχύνουμε κρύο
Γαρνίρομαι με.καρύδι.

Τzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυδώνι γλυκό του κουταλιού !!!



Υλικά
1 Κιλό κυδώνια
700 γρ ζάχαρη
Αμύγδαλα
Σταγόνες λεμονιού
1/2 ποτήρι του κρασιού ανθόνερο
2 κούπες νερό



Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια ή με μαχαιράκι η στον ειδικό τρίφτη.
Βάζω στην κατσαρόλα το κυδώνι με την ζάχαρη και το νερό,μόλις δέσει το γλυκό ρίχνω σταγόνες από μισού λεμονιά, τα αμύγδαλα, και το ανθόνερο!!
Το μυστικό για να είναι σκληρά το κυδώνια  θα πρέπει  τα κυδώνια να μην είναι ώριμα και να το ξαναβράσεται την επόμενη μέρα για 15 λεπτά για να γίνει το χρώμα κόκκινο !!


Kristi Kourri OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Μπισκότα με Σουσάμι-Ταχίνι-& Καστανή Ζάχαρη !!!

 Υγιεινά Μπισκοτάκια !!

Υλικά
250 γραμ ταχίνι
'180 γραμ καστανή ζάχαρη Brown Crystal
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
80 γραμ σουσάμι

Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα μπολ το ταχίνι την καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα κουτάλι  μέχρι να ενωθούν τα υλικά .Δεν θα χρησιμοποιήστε μίξερ ή σύρμα .
Προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και ανακατέψτε καλά.
Τέλος προσθέστε το σουσάμι και ανακατεύσετε με το χέρι ή με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθεται την ζύμη σε μπαλάκια -1 κουταλιά της σούπας ζύμη  περίπου-και τα στρώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ,αφήνοντας απόσταση 5 εκατοστών .
Πιέζετε λίγο με το χέρι σας το κάθε μπαλάκι και ψήνετε για 10 με 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρετε !!!

 Ευγενία Μεγαλοοικονόμου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ