Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Κυδώνι γλυκό του κουταλιού !!!



Υλικά
1 Κιλό κυδώνια
700 γρ ζάχαρη
Αμύγδαλα
Σταγόνες λεμονιού
1/2 ποτήρι του κρασιού ανθόνερο
2 κούπες νερό



Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια ή με μαχαιράκι η στον ειδικό τρίφτη.
Βάζω στην κατσαρόλα το κυδώνι με την ζάχαρη και το νερό,μόλις δέσει το γλυκό ρίχνω σταγόνες από μισού λεμονιά, τα αμύγδαλα, και το ανθόνερο!!
Το μυστικό για να είναι σκληρά το κυδώνια  θα πρέπει  τα κυδώνια να μην είναι ώριμα και να το ξαναβράσεται την επόμενη μέρα για 15 λεπτά για να γίνει το χρώμα κόκκινο !!


Kristi Kourri OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ