Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τσουρέκι γρήγορο & Τέλειο!!

Για γρήγορα τσουρέκια χωρίς να περιμένουμε να φουσκωσουν !!

Υλικά
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι βούτυρο
2 ποτήρια άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού σόδα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
Αλεύρι για τσουρέκι όσο  πάρει.



Εκτέλεση
Χτυπάμε σε  μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Σε ένα άλλο μπολ  χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα  με το
Βούτυρο -ζάχαρη.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι , και το μαχλέπι.
Διαλύουμε την σόδα  μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε κι αυτό μέσα στο μείγμα.
Σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι τόση ποσότητα ώστε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε τα τσουρέκια στρογγυλά η σε κοτσίδα για Πασχαλινά βάζουμε κι ένα
αυγό για στόλισμα κόκκινο αν θέλουμε.



Αλείφουμε από πάνω τα τσουρέκια με ένα πινέλο που το βουτάμε πρώτα σε 1 αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 180 βαθμούς.Καλή Επιτυχία!
Σημείωση
Μπορούμε να πασπαλίσουμε προαιρετικά η με σουσάμι,η με ασπρισμένα αμύγδαλα.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ\
Συνταγή Από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που την φτιάχνω για γρήγορα τσουρέκια .













Μπισκότα Κρακελέ !!!



Πω πω μοσχομύρισε το  σπίτι .....Κορίτσια πανεύκολα απλά να τα κάνετε όπως σας τα γράφω !!!


Υλικά
170 γραμ ζάχαρη
2 αυγά
5 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο
1 κούπα τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα τσαγιού κακάο
Ζάχαρη άχνη'




Οδηγίες

170 γρ ζάχαρη με 2 αυγά στο μίξερ.με 5 κουταλιές  σούπας αραβοσιτέλαιο..
Σε ένα μπολ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι που είναι 1 κούπα και βάζουμε 1 κουταλάκι του\
γλυκού μπέικιν 1 βανίλια μια πρέζα κανέλα μια πρέζα αλάτι και μισή κούπα κακάο.



Το βάζετε το μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά και με ένα κουτάλι παίρνεται μείγμα το κάνετε καρυδάκι και το  βουτάτε στην άχνη (λίγο αραιά γιατί απλώνουν ) στους 180 πάνω κάτω για 12 λεπτά όχι παραπάνω για να μην στεγνώσουν.



Σην αρχή είναι μαλακά αλλά μετά πετρώνουν.Φτιάξτε τα αξίζει είναι υπέροχα !!!

SophiRene- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Σκαλτσούνια νηστίσιμα !!!


Υπέροχα, πανεύκολα, νηστίσιμα σκαλτσούνια !!!

Υλικά συνταγής

    Για τη ζύμη:
    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 φλ. του τσαγιού σπορέλαιο
    1/2 φλ. λευκό κρασί
    2 κουταλιές ζάχαρη
    1 πρέζα αλάτι
    Για τη γέμιση:
    1 φλ.τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκομμένη
    1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
    1 μήλ0 τριμμένο
    100-150 γρ. μαρμελάδα μήλου ή μαρμελάδα φράουλας ή άλλη της αρεσκείας σας
    3 κ.σ. ζάχαρη
    1/2- 1  κ.γ. γαρύφαλλο
    1/2- 1 κ.γ. κανέλα
    κανέλα σκόνη
    ζάχαρη άχνη




Εκτέλεση συνταγής

    Σε ένα  μπολ βάζετε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε.
    Ανακατεύετε απαλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε στην άκρη
    Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι (κρατείστε 1 κούπα), προσθέτετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε με το χέρι ή το ειδικό εργαλείο του μίξερ μέχρι να πετύχετε μια  λεία ζύμη.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι πολύ μαλακή και εύπλαστη γι” αυτό θα προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι που κρατήσατε μέχρι να αποκτήσετε τη ζύμη που θέλετε.
    Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, πλάθεται σε μπάλες και ανοίγετε φύλλα με πλάστη, πάχους 3 εκ. περίπου, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ ή με το πιατάκι από ένα φλιτζάνι, κόβετε τα φύλλα σε στρογγυλά κομμάτια.
    Παίρνετε με ένα κουταλάκι του γλυκού μια μικρή ποσότητα της γέμισης και τη τοποθετείτε στην άκρη κάθε κομματιού.
Διπλώνετε σαν να φτιάχνετε ένα μισοφέγγαρο .
 Κολλάτε τις άκρες της ζύμης για να μην ανοίξουν.
    Τα τοποθετείτε σε καλά λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λ περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμα κρουασάν με σοκολάτα κουβερτούρα & μαρμελάδα κεράσι !!!


Υλικά:
500 γρ.αλεύρι
1κ.γ. μπέικιν...
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαχλέπι-κακουλέ
2 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. σπορέλαιο
1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/3 φλ. χλιαρό νερό
1/3 φλ. ζάχαρη
κουβερτούρα κομμένη τετραγωνάκια
μαρμελάδα της αρεσκείας μας.



Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο χέρι.
Aφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο σκεπάζοντάς την σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε κύκλο και κόβουμε σε 8 ίσα μέρη όπως την πίτσα.
Βάζουμε ένα τετραγωνάκι σοκολάτας ή μια κ.σ μαρμελάδα στη βάση του τριγώνου και τυλίγουμε προς τη μύτη του.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τ' αφήνουμε άλλα 10΄στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185-190 C για 25-30΄.
Μόλις τα βγάλουμε απ’ το φούρνο τ' αλείφουμε με μαργαρίνη.

 Πασχαλης Νακ Νακ‎-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σοκολατένιες Μπόμπες Κέικ γεμιστές με κεράσι !!!




Μερέντα
Γλυκό του κουταλιού κεράσι
2 κουβερτούρες

Για το κέικ.
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κακάο
1/2 κ.γ. αλάτι
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπας γάλα
1 κούπα βούτυρο τύπου soft ή μαργαρίνη
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
1/3 κούπας βραστό νερό

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ με τη σειρά που αναγράφονται, εκτός από το βραστό νερό.
Τα Χτυπάμε για 3΄ μέχρι να έχουμε ένα λείο και απαλό μείγμα.
Σταματάμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και χτυπάμε για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά για 1΄.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς αέρα για , 45-50΄, ή ώσπου το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά..
Μόλις κρυώσει το διαλύουμε με τα χέρια μας η με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε 3 - 4 κ.σ. Μερέντα και ζυμώνουμε για να πάει παντού μέχρι να γίνει μια ζύμη που μπορεί να πλάθει.
Παίρνουμε με το κουτάλι μια ποσότητα την ανοίγουμε πάνω στην παλάμη μας και βάζουμε στο κέντρο ένα κεράσι.
Κλείνουμε δημιουργώντας ένα μπαλάκι.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσει το κέικ μας.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν για 1 ώρα.
Στο μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να χλιαρέψει.
Βγάζουμε τις σοκολατένιες μπάλες μας από το ψυγείο.
Παίρνουμε μια - μια και τις βουτάμε στην σοκολάτα γυρνώντας τες απόν όλες τις πλευρές για να πάει παντού .
Τις βάζουμε σε μια λαδόκολλα για 1-2 ώρες να παγώσουν.
Τέλος τις γαρνίρομαι με ότι θέλουμε.
 Εγώ έλιωσα Άσπρη κουβερτούρα, την χρωμάτισα με κόκκινο χρώμα και έκανα διαφορά σχέδια με ένα πιρούνι.Καλή επιτυχία !!!


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τορτελίνια στο φούρνο με διάφορα τυριά!!!



Εύκολο, γρήγορο, με υπέροχη γεύση !!!

 Υλικά
2 πακέτα τορτελίνια Μίσκο με 4 τυριά
1 κρέμα γάλακτος 200  γραμμαρίων
2 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο ένταμ
1 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί   τριμμένο ρεγκάτο
10 φέτες τυρί γκούντα
1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη σε κομματάκια με το χέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο βούτυρο φυτίνη







 Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια για 15 λεπτά όπως αναγράφετε στην συσκευασία .
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ταψάκι και τα ρίχνουμε μέσα.
Προσθέτουμε όλα τα τυριά,το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με τις φέτες τυριού γκούντα και βάζουμε λίγο βούτυρο φυτίνη.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυιά.Πραγματικά φανταστικό !!!Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Τυρόψωμο !!!


Εύκολο και νόστιμο τυρόψωμο!!!


Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα,
1/2 ποτήρι σπορέλαιο,
λίγο αλάτι,
1 μαγιά ξερή,
αλεύρι όσο πάρει






Βάζουμε σε μπολ  το γάλα χλιαρό που έχουμε αραιώσει την μαγιά πρώτα , το σπορέλαιο, το αλάτι
Προσθέτουμε και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει σκεπασμένη .
Πλάθουμε και ανοίγουμε κορδόνι ,βάζουμε τυρί το κλείνουμε και το τυλίγουμε  σαλιγκάρι.
Τα αλείφουμε με λίγο εβαπορέ και πασπαλίζουμε ,τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο .


Σοφία Θεοδωρίδου-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ