Μερέντα
Γλυκό του κουταλιού κεράσι
2 κουβερτούρες
Για το κέικ.
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κακάο
1/2 κ.γ. αλάτι
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπας γάλα
1 κούπα βούτυρο τύπου soft ή μαργαρίνη
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
1/3 κούπας βραστό νερό
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ με τη σειρά που αναγράφονται, εκτός από το βραστό νερό.
Τα Χτυπάμε για 3΄ μέχρι να έχουμε ένα λείο και απαλό μείγμα.
Σταματάμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και χτυπάμε για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά για 1΄.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς αέρα για , 45-50΄, ή ώσπου το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά..
Μόλις κρυώσει το διαλύουμε με τα χέρια μας η με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε 3 - 4 κ.σ. Μερέντα και ζυμώνουμε για να πάει παντού μέχρι να γίνει μια ζύμη που μπορεί να πλάθει.
Παίρνουμε με το κουτάλι μια ποσότητα την ανοίγουμε πάνω στην παλάμη μας και βάζουμε στο κέντρο ένα κεράσι.
Κλείνουμε δημιουργώντας ένα μπαλάκι.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσει το κέικ μας.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν για 1 ώρα.
Στο μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να χλιαρέψει.
Βγάζουμε τις σοκολατένιες μπάλες μας από το ψυγείο.
Παίρνουμε μια - μια και τις βουτάμε στην σοκολάτα γυρνώντας τες απόν όλες τις πλευρές για να πάει παντού .
Τις βάζουμε σε μια λαδόκολλα για 1-2 ώρες να παγώσουν.
Τέλος τις γαρνίρομαι με ότι θέλουμε.
Εγώ έλιωσα Άσπρη κουβερτούρα, την χρωμάτισα με κόκκινο χρώμα και έκανα διαφορά σχέδια με ένα πιρούνι.Καλή επιτυχία !!!
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ