Εύκολο και νόστιμο τυρόψωμο!!!
Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα,
1/2 ποτήρι σπορέλαιο,
λίγο αλάτι,
1 μαγιά ξερή,
αλεύρι όσο πάρει
Βάζουμε σε μπολ το γάλα χλιαρό που έχουμε αραιώσει την μαγιά πρώτα , το σπορέλαιο, το αλάτι
Προσθέτουμε και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει σκεπασμένη .
Πλάθουμε και ανοίγουμε κορδόνι ,βάζουμε τυρί το κλείνουμε και το τυλίγουμε σαλιγκάρι.
Τα αλείφουμε με λίγο εβαπορέ και πασπαλίζουμε ,τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο .
Σοφία Θεοδωρίδου-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ